| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 212 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 24 fekete-fehér ábrával. 360 példányban jelent meg. Tankönyvi szám: 49536. |
| Bevezető | 3 |
| Tartósító eljárások | 7 |
| Fizikai tartósító eljárások | 7 |
| Hőkezelés | 7 |
| A mikroorganizmusok hőpusztulásának elmélete | 7 |
| Pasztőrözés technológiájának elmélete | 12 |
| A sterilezés technológiájának elmélete | 14 |
| Tartósítás hőelvonással | 24 |
| Hűtés | 24 |
| Fagyasztás | 26 |
| Mélyhűtés | 30 |
| Tartósítás vízelvonással | 31 |
| Besűrítés | 32 |
| Szárítás, aszalás | 35 |
| Kémiai tartósító eljárások | 50 |
| A vegyszerhatás mechanizmusának elmélete | 50 |
| Az egyes kémiai tartósító eljárások ismertetése | 54 |
| Sózás | 54 |
| Pácolás | 56 |
| Füstölés | 57 |
| Zsírok, olajok alkalmazása | 58 |
| Cukor alkalmazása | 58 |
| Alkohol alkalmazása | 59 |
| Szervetlen vegyületek alkalmazása | 59 |
| Szerves savak alkalmazása | 61 |
| Egyéb vegyszerek | 64 |
| Biológiai tartósító eljárások | 66 |
| A biológiai tartósításról általában | 66 |
| A tejsavas erjesztéssel történő savanyítás | 67 |
| Az alkoholos erjesztés | 68 |
| Tartósítási módszerek összekapcsolása | 70 |
| A tartósítóipar technológiai műveletei | 72 |
| Általános technológiai műveletek | 72 |
| Válogatás | 72 |
| Osztályozás | 73 |
| Mosás | 74 |
| Hámozás | 75 |
| Aprítás | 75 |
| Huzatás | 76 |
| Lényerés | 77 |
| Előfőzés | 77 |
| Öblítés | 79 |
| Töltés | 79 |
| Felöntőlé készítése és töltése | 80 |
| Evakuálás | 80 |
| Zárás | 81 |
| Hőkezelés | 81 |
| Késztermék tisztítása | 82 |
| Címkézés | 82 |
| Gyűjtőcsomagolás | 83 |
| Raktározás | 83 |
| Gyártásközi és raktári anyagmozgatás | 84 |
| Különleges technológiai műveletek | 85 |
| Babhegylevágás | 85 |
| Borsófejtés, cséplés | 85 |
| Fajsúly szerinti osztályozás | 86 |
| Szártépés | 87 |
| Magozás | 87 |
| Csumázás | 87 |
| Színezés | 88 |
| Részletes technológiai ismertetés | 89 |
| Főzelékkonzervek | 89 |
| Paradicsomkészítmények | 89 |
| Paradicsom sűrítmények | 90 |
| Paradicsom ivólé | 99 |
| Hámozott paradicsom | 101 |
| Lecsó zsír nélkül | 103 |
| Zsíros lecsó | 107 |
| Ráclecsó | 107 |
| Hüvelyes főzelékek | 108 |
| Zöldborsó | 108 |
| Hüvelyes bab | 119 |
| Egyéb főzelékfélék | 124 |
| Spárga | 124 |
| Szeletelt tök | 127 |
| Karfiol | 128 |
| Vegyes főzelékek | 131 |
| Zöldséggel töltött paprika | 134 |
| Gombakonzervek | 138 |
| Natúr csiperkegomba | 138 |
| Tejfölös gomba | 139 |
| Savanyúságok | 142 |
| Hőkezeléssel tartósított savanyúságok | 142 |
| Csemege uborka | 142 |
| Uborka saláta | 146 |
| Marinált paprika | 148 |
| Káposztával töltött paprika | 150 |
| Egyéb hőkezeléssel tartósított savanyúságok | 152 |
| A tejsavas erjesztésről általában. Elméleti ismeretek | 156 |
| Az erjedés alatt végbemenő változások | 156 |
| Az erjedés lefolyása | 161 |
| az erjedést befolyásoló tényezők | 162 |
| Tejsavas erjesztéssel készülő savanyúságok | 166 |
| Sósvizes uborka | 166 |
| Kovászos uborka | 170 |
| Savanyított káposzta | 172 |
| Sózott tök hordóban | 176 |
| Sózott hüvelyes bab | 177 |
| Vegyi úton tartósított savanyúságok gyártása | 179 |
| Ecetes uborka | 180 |
| Ecetes paprika | 181 |
| Tölteni való paprikahüvely | 185 |
| Egyéb ecetes savanyúság-félék | 186 |
| Halkonzervek | 188 |
| A halkonzervek gyártása általában | 188 |
| Fizikai úton történő tartósítás | 188 |
| Vegyi úton történő tartósítás | 189 |
| Félkonzervek | |
| Pácolt hal | 192 |
| Szardella gyűrű | 198 |
| Szardella paszta | 200 |
| Halikra | 200 |
| Füstölt hal | 201 |
| Hal aszpikban | 202 |
| Sült ecetes hal | 202 |
| Telje konzervek | 203 |
| Olajos hal dobozban | 203 |
| Halászlé | 205 |
| Halkrém | 206 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.