1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kopcsik marcipánia (dedikált példány)

Szerkesztő
Róla szól
Fotózta
,
Kiadó:
Kiadás helye: Eger
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kopcsik Lajos Világ- és Olimpiaibajnok cukrászmester által dedikált példány. Színes fotókkal illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Betegeskedő gyermekként édesanyám irányított erre a pályára, hogy a sok édességtől megerősödjem.
Tanulmányaimat "Kiváló Tanuló" kitüntetéssel végeztem. Az első fehér ruhám felöltésétől kezdve... Tovább

Előszó

Betegeskedő gyermekként édesanyám irányított erre a pályára, hogy a sok édességtől megerősödjem.
Tanulmányaimat "Kiváló Tanuló" kitüntetéssel végeztem. Az első fehér ruhám felöltésétől kezdve szerelmese lettem a szakmának. Családi okok miatt Egerbe kerültem, ahol cukrászüzem vezetőként, később a nevemet viselő cukrászda irányítójaként dolgoztam.
1960-tól vettem részt jelentős hazai versenyeken, ahol munkáimat első díjjal jutalmazták. Az évek során mestercukrász címben, "Szolgálat a Magyar Gasztronómiáért" kitüntetésben és Veneusz Díjban elsőként részesültem, ezen kívül számos vállalati, miniszteri és kormánykitüntetést kaptam.
Pályafutásom első igen jelentős állomása 1970-ben a Szakácsegyesületek Világ-szövetségének kongresszusán rendezett verseny, ahol a zsűri első díjjal jutalmazott és megkaptam a "Világszövetség Ezüst Serlegét". Érmeim számát gyarapítja két alkalommal a bécsi, két alkalommal a prágai, a bázeli világkiállítás és a karfsruhei nemzetközi verseny négy aranyérme. A luxemburgi I. Világbajnokságon egyéni és csapatversenyben aranyérmet kaptam, illetve Cukrász Világbajnok lettem.
A frankfurti olimpiáról a nemzetközi csapat tagjaként aranyéremmel és Oscar-díjjal tértem haza. Jelentős szakmai sikerek kísértek ám mégis "a hab a tortán" az 1996-os Berlini Olimpia volt, melyen, a világon elsőként 10 db aranyérmet szerezve rekordot állítottam fel az olimpiák történetében.
A 2001-es évtől két kategóriában is sikerült a Guinnes-rekordok könyvébe kerülnöm (3,5 négyzetméteres cukorból készült faliképpel, valamint egyedülállónak számít a berlini olimpián elnyert 10 aranyérem). Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv