1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Szalon XV.

Képes havi folyóirat

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: "Magyar Szalon" Kiadóhivatala
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott félbőr kötés
Oldalszám: 651 oldal
Sorozatcím: Magyar Szalon
Kötetszám: 15
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Aranyozott, bordázott gerincű félbőr könyvkötői kötésben. A címlapok hiánya miatt az egyes lapszámok nem beazonosíthatók. Fekete-fehér képekkel illusztrált. További szerzők a lapokban. Franklin-Társulat nyomdája nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

A budapesti egyetemről.

A budapesti egyetem, bár keletkezése korára nézve egyike az újabb európai egyetemeknek, úgy intézetei és tanszékei, mint hallgatóinak számát tekintve a... Tovább

Előszó

Részlet:

A budapesti egyetemről.

A budapesti egyetem, bár keletkezése korára nézve egyike az újabb európai egyetemeknek, úgy intézetei és tanszékei, mint hallgatóinak számát tekintve a legnagyobbak közé sorakozik.
Nem dicsekedhetik azzal, hogy múltja visszanyúl a tizenegyedik századba, mint a bolognaié, páduaié, vagy a tizenkettedik és tizenharmadik századba, mint a párisi, a salamancai egyetemé; még a tizennegyedik században sem találjuk j nyomait, a mikor a nemrég jubiläumát ünnepelt heidelbergi, meg a prágai, bécsi egyetemek keletkeztek. Ha megalkotásának kezdetéül Pázmány Péter nagy-szombati érseki főiskoláját fogadjuk el, akkor is csak az 1635-ös évszámnál kell megállapodnunk, míg Budapestre áthelyezése és tulajdonképeni egyetemmé szervezése az 1770- 1780-ik évekbe esik, úgy hogy első évszázados jubiläumát nem rég, t. i. 1880-ban ünnepelte. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv