1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Helyes ételtársítás

Az egészség záloga

Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Lektor
Fotózta

Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím: Egészséges Életmód
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-09-5729-8
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Nehéz feladat jól társítani élelmiszereinket? Nem könnyű, de kétségtelenül nehezebb megemészteni a rosszul összeválogatott ételeket!
Ez a könyv hasznos útmutató, amely segítséget nyújt abban, hogy leggyakrabban fogyasztott ételeink egészségesebb formában kerüljenek az asztalunkra. Tanuljuk meg úgy összeállítani étrendünket, hogy ahhoz, hogy helyesen étkezzünk, ne kelljen lemondanunk a megszokott ízekről. Érezzük jól magunkat a bőrünkben és őrizzük meg alakunkat, egészségünket.

Tartalom

Életünk az ételünk4
A méregtelenítés és a testsúly5
Emésztés5
Az emésztési folyamat7
A táplálék útja8
Egy élelmiszer, többféle tápanyag9
Az étel minősége13
A mennyiség mítosza21
Az élelmiszerek összeállítása22
Amit újra kellene tanulni, és amit el kellene felejteni23
Mi a természetes élelem?26
Az új táplálkozási modell27
Régi rossz szokások: tészta és hús28
Új étrend: kezdjük a vegyes salátával29
Paradicsomos spagetti?30
Fűszerezés és társítás31
Tésztareceptek32
Ismerjük meg jobban a gabonaféléket!33
Hüvelyesek34
A hús35
Ha már a nemes proteinekről van szó36
Gyümölcs jobb magában, mint rossz társítással37
A savanyú, édes-savanyú és édes gyümölcsök38
Az édesség ideje39
Egytálétel: a nyerő megoldás41
Nem könnyű jól társítani az ételeket42
Az első számú alapszabály43
Proteinek és proteinek44
Amidok, zsírszegény fehérjék és zsírokban gazdag fehérjék45
Miért együnk több gyümölcsöt és zöldséget?47
Gyerekek: egy okkal több, miért ne együnk összevissza48
Jó és rossz társítások49
A gabonák és gabonatermékek51
Fehér vagy teljes kiőrlésű kenyér?57
A húsok61
A hal63
A tej67
Sajtok70
A tojás73
A leggyakrabban fogyasztott hüvelyesek75
Gyümölcs és zöldség79
Aromák, fűszerek, gyümölcsök és zöldségek82
A legismertebb tünetek és betegségek
A javasolt élelmiszerek108
Receptek egy hétre111
Hét jó étvágyú nap112
Miért ne variálhatnánk a reggelit is?125
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv