| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 410 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-221-382-3 |
| Előszó a második kiadáshoz | 9 |
| Bevezető | 11 |
| Általános ismeretek | |
| Étlaptervezés | 17 |
| A fogyasztók tápanyagszükséglete | 19 |
| Az ételkészítés lehetőségei | 23 |
| Az étkezések megoszlása a napi szükségleten belül | 26 |
| Javaslatok a csoportos étkeztetés módszereire | 28 |
| Beszerzési lehetőségek | 30 |
| A gyermekétkeztetés szubjektív feltételei | 32 |
| A gyermekélelmezéssel kapcsolatos higiéniai ismeretek | 36 |
| Személyi higiénia | 36 |
| A nyersanyagok tárolása és előkészítése | 39 |
| Hús | 40 |
| Zsiradékok | 40 |
| Tej és tejtermékek | 43 |
| Tojás | 43 |
| Földesáru és zöldségfélék | 44 |
| Savanyított hordós áruk | 45 |
| Gyümölcsök | 46 |
| Szárazáru | 47 |
| Kenyér és pékáru | 47 |
| Fűszeráru | 47 |
| Konzerváru | 48 |
| Mélyhűtött készítmények | 48 |
| A készételek szállítása | 49 |
| Nyersanyagok vételezése, a maradék kérdése | 49 |
| A konyhaüzem takarítása | 51 |
| Mosogatás | 52 |
| Gyermekétkeztetési formák | 53 |
| Néhány jó tanács a szülőknek | 57 |
| Mini-konyhatechnológai | 63 |
| Egy kevés táplálkozás-élettani ismeret | 63 |
| Az étrend összeállítása | 66 |
| Az ételek összetétele és elkészítése | 1 |
| Reggeli, uzsonnaitalok és -ételek | 73 |
| Reggeli italok | 73 |
| Uzsonnák | 73 |
| Levesek | 76 |
| A rántás-habarás készítése | 82 |
| A csontlé készítése | 82 |
| Fehér (híg) levesek | 82 |
| Sűrített levesek | 83 |
| Krémlevesek | 85 |
| Húsos levesek | 103 |
| Gyümölcslevesek | 105 |
| Levesbetétek | 114 |
| Mártások | 117 |
| Tojásételek | 123 |
| Húspótlók, csökkentett hústartalmú ételek | 133 |
| Halak | 139 |
| Marhahúsok | 152 |
| Borjúhúsok | 155 |
| Sertéshúsok | 175 |
| Bárányhúsok | 190 |
| Háziszárnyasok | 221 |
| Főzelékek | 225 |
| Köretek | 234 |
| Saláták, savanyúságok | 251 |
| A saláták élettani jelentősége, szerepük a gasztronómiában | 266 |
| A salátakészítés általános szabályai | 266 |
| A saláták alapvető ízesítőanyagai és fűszerei | 267 |
| Kevésbé ismert zöldségfélék bemutatása | 268 |
| Salátaöntetek (dresszingek) | 271 |
| Saláta- vagy savanyúságreceptek | 283 |
| Nyers saláták | 288 |
| Főtt saláták | 288 |
| Kevert saláták | 292 |
| Összetett, különleges saláták | 308 |
| Savanyúságok | 320 |
| Tészták | 330 |
| Gyúrt és főtt tészták | 332 |
| Palacsintatészták | 332 |
| Kelt élesztős tészták | 350 |
| Omlós (linzer) tészták | 354 |
| Rétesek | 359 |
| Felfújtak | 365 |
| Pudingok | 368 |
| Piskótatészták | 370 |
| Tejes ételek | 371 |
| Hideg krémek | 373 |
| Öntetek | 376 |
| Gyümölcskészítmények | 379 |
| Párolt és sült gyümölcsök | 379 |
| Gyümölcssaláták | 386 |
| Turmixitalok | 391 |
| Hidegcsomag-összeállítások | 395 |
| Irodalom | 401 |
| Tárgymutató | 403 |