| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 374 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-220-069-1 |
| Bevezető | 9 |
| Általános ismeretek | |
| Étlaptervezés | 15 |
| A fogyasztók tápanyagszükséglete | 18 |
| Az ételkészítés lehetőségei | 22 |
| Az étkezések megoszlása a napi szükségleten belül | 25 |
| Az adott forintkeret optimális kihasználása | 27 |
| Beszerzési lehetőségek | 29 |
| A gyermekétkeztetés szubjektív feltételei | 31 |
| A gyermekélelmezéssel kapcsolatos higiéniai ismeretek | 36 |
| Személyi higiénia | 36 |
| Munkahelyi higiénia | 39 |
| A nyersanyagok tárolása és előkészítése | 41 |
| Hús | 41 |
| Zsiradékok | 44 |
| Tej és tejtermékek | 45 |
| Tojás | 46 |
| Földesáru és zöldségfélék | 47 |
| Savanyított hordós áruk | 48 |
| Gyümölcsök | 49 |
| Szárazáru | 49 |
| Kenyér és pékáru | 50 |
| Fűszeráru | 51 |
| Konzerváru | 51 |
| Mélyhűtött készítmények | 51 |
| A készételek szállítása | 52 |
| Nyersanyagok vételezése, a maradék kérdése | 55 |
| A konyhaüzem takarítása | 56 |
| Mosogatás | 58 |
| Gyermekétkeztetési formák | 62 |
| Az ételek összetétele és elkészítése | |
| Reggeli, uzsonnaitalok és -ételek | 71 |
| Reggeli italok | 71 |
| Uzsonnák | 74 |
| Levesek | 80 |
| A rántás-habarás készítése | 80 |
| A csontlé készítése | 80 |
| Fehér (híg) levesek | 81 |
| Sűrített levesek | 84 |
| Krémlevesek | 101 |
| Húsos levesek | 105 |
| Gyümölcslevesek | 114 |
| Levesbetétek | 118 |
| Mártások | 124 |
| Tojásételek | 134 |
| Húspótlók, csökkentett hústartalmú ételek | 140 |
| Halak | 153 |
| Marhahúsok | 156 |
| Borjúhúsok | 177 |
| Sertéshúsok | 193 |
| Bárányhúsok | 226 |
| Háziszárnyasok | 231 |
| Főzelékek | 240 |
| Köretek | 258 |
| Saláták, savanyúságok | 273 |
| Tészták | 288 |
| Gyúrt és főtt tészták | 288 |
| Palacsintatészták | 307 |
| Kelt élesztős tészták | 312 |
| Omlós (linzer) tészták | 317 |
| Rétesek | 321 |
| Felfújtak | 325 |
| Pudingok | 328 |
| Piskótatészták | 33, |
| Tejes ételek | 332 |
| Hideg krémek | 334 |
| Öntetek | 337 |
| Gyümölcskészítmények | 340 |
| Párolt és sült gyümölcsök | 340 |
| Gyümölcssaláták | 347 |
| Turmixitalok | 352 |
| Hidegcsomag-összeállítások | 36, |
| Irodalom | 367 |
| Tárgymutató | 369 |