1.031.438

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Erdélyi Helikon antologiája 1927. I-II.

Szerző

Kiadó: Erdélyi Szépmíves Céh
Kiadás helye: Kolozsvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 348 oldal
Sorozatcím: Erdélyi Szépmíves Céh
Kötetszám: 13-14
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: II. kiadás. Fekete-fehér egész oldalas fametszettel illusztrálva. E könyv illusztrációit rajzolták és grafikai kiállítását tervezték Bánffy Miklós gróf és Kós Károly. Nyomtatta a Lapkiadó Rt. nyomdája, corvinus antiqua betűkkel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

A gernyeszegi kastélyban Berde Mária megálmodta, az erdélyi irodalomra reázúduló nyomoruságok kényszerítése életrehívta az irodalom munkásainak szabad munkaközösségét: A... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

A gernyeszegi kastélyban Berde Mária megálmodta, az erdélyi irodalomra reázúduló nyomoruságok kényszerítése életrehívta az irodalom munkásainak szabad munkaközösségét: A Helikont.
Nem valami "főúri szeszélyből", sem a feltétlen közszereplésre vágyakozó hiuság, úri betyárkodásából" fakadt, nem mocsári liliomként bomlott hazug virágzásba, de jött az irodalom szolgáinak szívét hordva tenyerén, a gondbaborult lelkekből, tiltakozásra mozdult szájakból, mindenfelől, ahol az írott szó abszolut szentségét hiszik és követelik lángoló hitek, jött az induló akarat, hogy támaszpontot teremtsen, ahonnan szétkiálthassa az alvó erdélyi társadalom minden rétegébe, mindazokat a bajokat, amik igaz meggyőződése szerint amúgy is lélekzet után kapkodó irodalmunkat haldoklásba kergetik. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv