1.034.173

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Laurácska meggyógyul

Lujzácska meggyógyul/Regény/XII. évfolyam 4. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 62 oldal
Sorozatcím: Százszorszép Könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Hungária Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Laurácska az ablakfülkéhez ment, hogy jobban lásson.
A bolthajtásos szobában kékes téli világosság derengett, a nagy fehér kályhában olyan hangosan pattogott a tüz, hogy már... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Laurácska az ablakfülkéhez ment, hogy jobban lásson.
A bolthajtásos szobában kékes téli világosság derengett, a nagy fehér kályhában olyan hangosan pattogott a tüz, hogy már akkor sem fázhatott az ember, ha hallotta a lángok duruzsolását, vagy meglátta a kályha vörös torkát. Odakint fehér hó alatt feküdt az egész város és mind a nagy hegyek, mind az erdők és mind a kerítések. Az ablakpárkányokon kivül is fehér, puha párna feküdt, akárcsak benn, a két üvegtábla között, éppen csak nem Laurácskának kellett kihimezgetnie piros, meg kék fonállal, hanem az égből hullott alá.
Laurácska fehér barchet alsószoknyában volt, amelynek az alja szintén ki volt himezve piros meg kék cakkokkal, azonfelül a hálókabátja gallérja, meg fodros ujja is. A lábán, valljuk meg, nem volt semmi. Mezítláb ugrott ki az ágyból az előbb s éppen csak az alsószoknyát kapta magára s kötötte meg sebesen a derekán, hogy ha a szigorú édesmama be találna nézni, ne legyen baj a dologból.
De meg kellett néznie, hány napot kell még várni...
Levette tehát a fiókosszekrény tetejéről az alabástromoszlop ócskák között ketyegő óra mellől a nagy családi naptárt és kikereste benne a mai napot:
- 1883 januárius 9.
- Még öt nap, - sóhajtotta és kicsit megborzongott az izgalomtól.
Laurácska tizenhároméves volt és ennek folytán soha nem vitték még el semmiféle mulatságba. Minden józan emberi számitás szerint legalább két vagy három évet kellett volna még várnia, de... Vissza

Fülszöveg

A Százszorszép Könyvek hatodik évfolyamának első kötetét adjuk itt át olvasóinknak, Kosáryné Réz Lola: Laurácska meggyógyul cimü kedves, bájos regényét.
Nagyon örülünk, hogy az uj évfolyamot egy ilyen szép, érdekes regénnyel kezdhetjük meg, amelyben egy fiatal leány lelkiéletét irja le Kosáryné Réz Lola, aki beleéli magát abba a szomoru gondolatba, hogy ő gyógyithatatlan beteg, s ehhez az ideához stimlizálja hozzá magát egészen, mig az öreg, józan gondolkozásu dada tanácsára el nem viszik őt messze, erdős-hegyes, egészséges vidékre, ahol szinte akarata ellenére testileg, lelkileg teljesen meggyógyul. Ezt a kedves, egyszerü, bájos mesét finom, aranyos, szelid humor sugározza be, s annyi közvetlenséggel és napsugaras poézissal van megirva, hogy fiatal leányainknak bizonyára egyik legkedvesebb olvasmánya lesz.

Kosáryné Réz Lola

Kosáryné Réz Lola műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kosáryné Réz Lola könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv