799.110

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A diákszázad becsülete

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 408 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.

Fülszöveg

Egy dunántúli kisváros hetedikes és nyolcadikos diákjainak élete elevenedik meg a regényben. Az 1918-19-es forradalmi időkben a diákok is másképpen élnek, cselekszenek, mint egyébkor: a hetedik osztály egy kicsiny csoportja fokozatosan felismeri az igazságot, és végül habozás nélkül a forradalom oldalára áll. Ebbe a csoportba tartozik a regény két főhőse: Wölfel Jancsi, a tisztviselőfiú -, aki nagy és nehéz utat tesz meg a szolid úriemberségtől a forradalom szolgálatáig - és Renner Richárd, a szegényparaszt diák, aki számára már csak közvetlen társadalmi élményei miatt is világosabb az út.
Két szerelem nagyon szép és finom rajza kíséri a nagy idők eseményeit. A fiatal olvasók bizonyára hamarosan szívükbe fogadják a harmadik kiadásban megjelenő, érdekes regény sok érzéssel ábrázolt diákfiguráit.

Kőszegi Imre

Kőszegi Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kőszegi Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A diákszázad becsülete A diákszázad becsülete A diákszázad becsülete A diákszázad becsülete A diákszázad becsülete A diákszázad becsülete A diákszázad becsülete

A borító, a lapélek és néhány lap enyhén foltosak. A borító kissé kopott, a gerinc elszíneződött. Néhány lapon hajtásnyomok találhatók. A kötés javított.

Állapot:
530 ,-Ft
3 pont kapható
Kosárba