A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Az aranysárkány

Szerző
Grafikus

Kiadó: Genius Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: A címlap hiánya miatt a könyvészeti adatok nem teljesek. Jaschik Álmos színes, egész oldalas rajzaival illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A pisztoly eldördült.
Egy diák, ki a futó mögött foglalt helyet, a mésszel irt vonalnál, az ég felé tartotta a csövet s bámulta a füstfelhőcskét, mely nem mingyárt oszlott el a hajnali levegőben.... Tovább

Előszó

A pisztoly eldördült.
Egy diák, ki a futó mögött foglalt helyet, a mésszel irt vonalnál, az ég felé tartotta a csövet s bámulta a füstfelhőcskét, mely nem mingyárt oszlott el a hajnali levegőben.
A másik, mihelyt megpillantotta a lángot, elinditotta a versenyórát. De nem állhatta meg, hogy el ne kiáltsa magát:
- Rajta!
Vili már futott. A start tökéletes volt. Ugy ugrott ki, mint a párduc, egyenletesen, minden megtorpanás nélkül emelkedett a magasba s pár pillanat múlva teljes iramban rohant a cél felé.
Szemében vágtattak a rétek. Szögescipője karmolta a talajt. Fejét, melyet cigányos haj vert, hátravetette s arcát eltorzította, csikorgó erőfeszitéssel. A föld dobogott.
Mikor a pálya felén lehetett, az, aki az órát figyelte, még egyszer üvöltött:
- Hajrá!
Most már hunyt szemmel, öntudatlanul robogott előre. Ugy tetszett, hogy egy másodperc alatt tette meg a hátralevő utat. Tárt karokkal, szárnyalva szédült be a célhoz s mellkasa máris elszakitotta a rózsaszin papir-szalagot, melyet két osztálytársa feszitett ki.
A célbiró ekkor lerögzitette a versenyóra nagymutatóját, mely kényelmesen sétált a számlapon. Torkaszakadtából orditotta az eredményt, hogy a gyöpön lévő érdeklődők, a sportegylet tagjai is meghallhassák.
- Tizennyolc! Vissza

Kosztolányi Dezső

Kosztolányi Dezső műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kosztolányi Dezső könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv