A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Téli zsoltár

Drámai játék három felvonásban

Szerző
Grafikus

Kiadó: Bolyai Akadémia
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 93 oldal
Sorozatcím: Bolyai könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatott a könyvnyomtatás feltalálásának 500. évében. Nyomtatta Móricz Miklós Dr. könyvnyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Színhely: Pieter van der Maet malomépítő mester tervezőműhelye: leszerelt öreg malom belseje, hatalmas félkörív, középen lépcsők visznek fel a nagyajtóhoz; ezen túl kinn a kapu van. Jobb-... Tovább

Előszó

Részlet:
Színhely: Pieter van der Maet malomépítő mester tervezőműhelye: leszerelt öreg malom belseje, hatalmas félkörív, középen lépcsők visznek fel a nagyajtóhoz; ezen túl kinn a kapu van. Jobb- és balszélen két kisajtó, jobboldalt még egy kis "lépcsőház", néhány falépcső kanyarog fel valahová.
Rendkívül széles falak, jobbra-balra az ablakmélyedések maguk boltozatos fülkék, ahol dobogón van der Maet mester tervezőasztalai állnak.
Ódon, nehéz bútorok. A falon körben arcképek. A főbejárattól jobbra fiatal nő (Naatje) képe. Alatta állványon álló ütőóra. Az állvány mellett karosszék emellett zsámoly. Előtérben balra rézsutosan elhelyezett asztal, három székkel. Az asztal fölötti súlyos gerendáról lámpa lóg.
Késő délután.
A felvonás első harmadában fokozatosan besötétedik. Vissza

Fülszöveg

A XVII. század legnagyobb magyar nevelője: Apácai Cseri János. Tanítói hadsereget akart nevelni, fölismerte, hogy az ethikus iskola mindennél nagyobb erő a nemzet fölemelkedéséhez és boldogulásához. Korának egyik legmodernebb, legmélyebben képzett szelleme volt. Bethlen Gábor nagy örökségét művelődésünk vonalán néki kellett volna tovább-építeni. Meghalt fiatalon, szinte száműzetésben. Róla beszél ez a dráma.

Kovách Aladár

Kovách Aladár műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kovách Aladár könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Téli zsoltár Téli zsoltár Téli zsoltár Téli zsoltár Téli zsoltár

A borító enyhén kopott.

Állapot:
1.840 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv