1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Hatvany Lajos Múzeum anyaga

Kiállítási katalógus/Vázlatos áttekintés

Szerkesztő

Kiadó: Hatvany Lajos Múzeum
Kiadás helye: Hatvan
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 20 oldal
Sorozatcím: Hatvany Lajos Múzeum Füzetei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiállítási katalógus. Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Néhány szó a Múzeum történetétől
A Hatvany Lajos Múzeum 1969 óta működik. Gyűjteményének alapján Doktay Gyula építészmérnök teremtette meg - aki egész életét a múzeum gazdagításának, s... Tovább

Előszó

Részlet:
"Néhány szó a Múzeum történetétől
A Hatvany Lajos Múzeum 1969 óta működik. Gyűjteményének alapján Doktay Gyula építészmérnök teremtette meg - aki egész életét a múzeum gazdagításának, s az anyag tudományos feldolgozásának szentelte.
Ezt követően Szántó Lóránd, majd Németi Gábor folytatta a munkát. Gyűjtötték és feldolgozták Hatvan és környéke helytörténetét - értékes tárgyakat, dokumentumokat mentve meg a pusztulástól.
1973-84 között a képzőművészetre került a hangsúly, ill. az esztétika és folklorisztika határterületei jelentették a fő kutatási és gyűjtési területet. Ez idő alatt került a múzeum birtokába a Lesznai hagyaték; Kokoschka 10 rajza, s a kortárs képzőművészet legjobb alkotóinak jónéhány grafikája (Kondor B., Korniss D. stb.).
A múzeum alapító okmánya négy fő gyűjtőterületet jelöl meg: "régészet, néprajz, képzőművészet és történet". Az elkövetkezendőkben a néprajzi és helytörténeti gyűjtés kerül előtérbe. Megkezdjük Hatvan és a környező falvak népviseletének felkutatását. A legszebb darabokat majd a múzeum végleges otthonában, a Grassalkovich Kastély emeleti termeiben állítjuk ki." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv