1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zsidók és zsidóság a mai Magyarországon

Egy szociológiai kutatás eredményei

Szerkesztő

Kiadó: Szombat
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-202-173-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szociológiai Intézetében működő Kisebbségkutató Intézet szervezésében 1999 márciusa és novembere között kérdőíves szociológiai felmérést végeztünk a magyar... Tovább

Előszó

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szociológiai Intézetében működő Kisebbségkutató Intézet szervezésében 1999 márciusa és novembere között kérdőíves szociológiai felmérést végeztünk a magyar magyarországi zsidóságról.
Felmérésünknek több célja volt. Először is arra törekedtünk, hogy a vizsgálat adatainak alapján képet alkossunk a zsidóság társadalmi helyének történelmi változásáról és a zsidóság mai pozíciójáról az ország gazdaságában és társadalmában. Ennek érdekében négy generációról - a megkérdezettek nagyszüleitől gyermekeiig - próbáltuk összegyűjteni a legfontosabb demográfiai és társadalmi adatokat.
Másik fontos célunk az volt, hogy feltárjuk: mi a mai zsidók viszonya saját zsidó mivoltukhoz és általában véve a zsidósághoz. Ennek érdekében megvizsgáltuk a zsidó hagyományhoz való viszonyt a korábbi és a mai generációkban, kérdéseket tettünk föl a zsidó identitás különféle változatainak elfogadásáról, illetve elutasításáról, és föltérképeztük a megkérdezettek véleményét az asszimiláció, integráció, illetve disszimiláció alternatíváiról. A kérdőívbe külön kérdéscsoportot illesztettünk be az Izraelhez való viszonnyal és a holokauszt mai jelentőségével kapcsolatos vélemények összegyűjtésére, valamint a szervezett zsidó életben való részvétel mértékének, illetve a zsidó szervezetek és kulturális intézmények ismertségének és megítélésének mérésére. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv