1.035.046

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

KFOR-misszió - Pristina-Pec

KFOR Mission - Pristina-Pec

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Zrínyi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: Magyar katonai missziók
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-327-429-3
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt olvasó!
Magyarország a kilencvenes évek közepétől aktív szerepet játszik a Balkán stabilizációjának megteremtésében, és a hazai katonai erejének megfelelően vesz részt az ott szolgáló... Tovább

Előszó

Tisztelt olvasó!
Magyarország a kilencvenes évek közepétől aktív szerepet játszik a Balkán stabilizációjának megteremtésében, és a hazai katonai erejének megfelelően vesz részt az ott szolgáló nemzetközi erők kötelékében. Feladatainknak úgy teszünk eleget, hogy közben - nemzeti céljainknak megfelelően - összesen mintegy ezer fővel veszünk részt a nemzetközi válságkezelésben és békefenntartásban.
Magyarország teljesíti vállalásait, megbízható szövetséges.
Földrajzi közelségünkből és kiterjedt kapcsolatrendszerünkből fakadóan nemzeti érdekünk a Nyugat-Balkán stabilitásának erősítése. Koszovóban jelenleg viszonylagos nyugalom uralkodik, ugyanakkor történelmi tapasztalat, hogy a helyzet gyors romlásának lehetősége megmaradt. Éppen ezért számunkra nagyon fontosak a térségben folyó stabilizáló műveletek és az azokban való szerepvállalás. Itt nemcsak jelenlétünk fenntartása a szándékunk, hanem - a lehetőségek figyelembevételével - erőink koncentrálására törekszünk.
Ebben a kiadványban mutatkozik be először a Magyar Honvédség Pec-ben szolgáló százada, amely 2006. januárjától áll készenlétben a balkáni térségben. A magyar-olasz-szlovén nemzet között 1998-ban megszilárdított együttműködés eredményeképpen ez a század a többnemzetiségű szárazföldi kötelék hadszíntéri alkalmazása, amely a határzóna-ellenőrzési, kutatási-átvizsgálási feladatokon túl más nemzetekkel együttműködve gyorsreagálású tartalékát is képezi a KFOR erőknek. Rendfenntartó, bűnüldöző és járőrfeladatok teljesítésével az eddigieknél aktívabban járulunk hozzá a konszolidáció és a stabilitás megteremtéséhez.
A honvédelem nemzeti ügy - a Balkán stabilitása össznemzeti érdek.
A hazának ma - és a jövőben még inkább - olyan katonákra van szüksége, akik még a veszélyek árán is vállalják a külszolgálatot. Vagyis pontosan olyanokra van szükségünk, mint akik napjainkban a határainkon kívül szolgálatot teljesítenek. Érdekeltek vagyunk abban, hogy megőrizzük azt a szaktudást, megőrizzük azokat a katonákat, akik belevágtak például ebbe a küldetésbe, mert amit ők tesznek, az a szó legigazibb értelmében misszió. Semmivel sem pótolható kimagasló teljesítmény. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv