1.034.837

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

UNFICYP-MFO-misszió - Ciprus-Sína

UNFICYP-MFO Mission - Ciprus-Sina

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Zrínyi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: Magyar katonai missziók
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-327-437-8
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Két távoli magyar missziót mutat be ez a könyv - kapocs közöttük az a keleti világ, amely mind történelmében, mind kultúrájában és hagyományaiban gyökeres különbségeket mutat a miénkhez képest.... Tovább

Előszó

Két távoli magyar missziót mutat be ez a könyv - kapocs közöttük az a keleti világ, amely mind történelmében, mind kultúrájában és hagyományaiban gyökeres különbségeket mutat a miénkhez képest. Minden missziónak megvan az önmagában vett szépsége: különböző földrészeken más és más kihívások elé néz a magyar katona, hiszen más a feladat jellege, más az éghajlat, mások az emberek. A mi katonáink ezekhez a speciális körülményekhez kiválóan alkalmazkodva, több éve bizonyítják rátermettségüket, teljesítik vállalásainkat. Magyarország megbízható szövetséges - a Balkánon, Afganisztánban, Afrikában és Ázsiában egyaránt.
Cipruson a magyar kontingens 12 különböző nemzet 860 katonájával vigyázza a békét és a békés légkör fenntartását, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete, a misszió vezetője, a ciprusi probléma egyedüli tartós és igazságos megoldásának tart. Az ENSZ UNFICYP-misszióban történő magyar szerepvállalás 1993 augusztusában kezdődött mindössze négy katonai megfigyelővel, amely 1997 szeptemberében már századerővé bővült, 107 fős összlétszámmal.
A szembenálló felekkel való folyamatos kapcsolattartás, segítségnyújtás humanitárius szállítmányok célba juttatásában, a civil lakosság tevékenységének ellenőrzése az ütközőövezetben, illetéktelen civil behatolások megakadályozása az ütközőövezetbe - csak hogy néhányat említsünk feladataikból.
Ezen belül a kontingens gerincét adó magyar békefenntartó szakasz az ütközőövezet mintegy 70 km-es szakaszát tartja ellenőrzése alatt - és jelenti a tűzszüneti egyezmény bármely fél részéről történő megsértését. A ciprusi békefenntartó misszióban való részvételünk kiváló alkalmat teremtett arra, hogy már a Magyar Honvédség NATO-tagsága előtt - békemissziós közös feladat-végrehajtással - bizonyítsuk leendő szövetségi partnereink számára katonai-szakmai felkészültségünket, kiképzettségünk magas színvonalát.
1982. április 25-én Izrael befejezi a kivonulást a Sínai-félszigetről, amely visszakerül Egyiptomhoz... Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv