A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Limoges-i zománcok Magyarországon

Szerző
Fotózta

Kiadó: Corvina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím: Iparművészet
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva.

Fülszöveg

A XII. században Limoges-ban a Szent Martialis-kolostor, majd később laikus műhelyek voltak termelői a jellegzetes, vörösréz alapon ágyazott, zománccal díszített, sajátos stílusú tárgyaknak, melyek a XII-XIII. században egész Európában igen elterjedtek. A román ötvösségnek e gazdag és igen nagyszámú tárgycsoportja még a középkor folyamán Magyarországra is szép számmal elkerült. A környező országok közül itt van a legtöbb emléke, s csak itt lehet kimutatni hatását a hazai művességre. Az európai kutatás újabban igen élénken foglalkozik a limoges-i ötvösséggel, melynek néhány érdekes sajátosságát sikerült tisztázni: erősen kommerciális jellegét, hagyományos stílusát és ikonográfiai sajátosságait.
A könyv keretében a szerző, Kovács Éva, rövid összefoglalás után ismerteti a Magyarországon fellelt legszebb darabokat; vázolja a helyzetet, amely a nagymérvű középkori importot indokolja, és kitér a magyarországi művességben kimutatható hatására is.
A kötetet 48, közte 8 színes reprodukció,... Tovább

Kovács Éva

Kovács Éva műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kovács Éva könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem