1.034.830

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Budapest

Útikalauz sörivóknak

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Hibernia Nova Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím: Sörmentén
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 11 cm
ISBN: 963-864-672-1
Megjegyzés: 240 színes fotóval és 80 térképpel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Úgy gondoljuk, egy várost legalább annyira meg lehet ismerni vendéglátóhelyei, mint mondjuk középületei, múzeumai, kulturális eseményei által. A kocsmák - ne féljünk nevén nevezni ezeket az... Tovább

Előszó

Úgy gondoljuk, egy várost legalább annyira meg lehet ismerni vendéglátóhelyei, mint mondjuk középületei, múzeumai, kulturális eseményei által. A kocsmák - ne féljünk nevén nevezni ezeket az intézményeket - ugyanis elsősorban a város lakóit és csak másodsorban a turistákat, a messziről jötteket szolgálják. Ezért változik a sörözők-borozók-éttermek-lokálok arculata, hangulata kerületenként: ahogy alkalmazkodik a közönség a vendéglátóhelyhez, úgy alkalmazkodik arculatával a kocsma is a környékhez. A globalizáció ezen a téren is érezteti hatását, "trendi" helyet ma már bárhol találhatunk, de az autentikus vendéglátás ma is saját környezetéről árulkodik.
Könyvünk ezért - reményeink szerint sajátságos útikalauzként -, ebből a nézőpontból igyekszik képet festeni fővárosunkról, lehetőség szerint minél többet mesélve Budapest többi arcáról is.
A válogatás természetesen szubjektív, 70-80 vendéglátóhelyen keresztül nem lehet bemutatni a magyar főváros mintegy 8000 ilyen célt szolgáló kocsmáját, sörözőjét, pubját, caféját, éttermét, szállodai bárját, hogy a kifőzdéket, kávéházakat, presszókat és a kevés számban megmaradt talponállókat ne is említsük.
Bevalljuk, némi elfogultság a sörök ügyében is vezetett bennünket: a város egyetlen működő sörgyára, a kőbányai, előnyt élvezett a válogatáskor. Arról nincs pontos adatunk, hogy melyik sörből mennyi fogy Budapesten, és azt sem kontrolláltuk, hogy melyik sörgyár hány kocsmában van jelen, mindössze némi lokálpatriotizmus vethető szemünkre, de azért a számottevő sörözők szerintünk említésre kerülnek könyvünk lapjain. Igyekeztünk úgy válogatni, hogy ne hiányozzanak a régi, patinás helyek, az elegáns éttermek, a kisvendéglők és a valódi sarki kocsmák se. Természetesen, hetvenöt másik helyet kiválasztva is meg lehetett volna írni ezt a könyvet, de azokat talán majd a következő kiadásban...

Kovács Gábor Vissza

Tartalom

Előszó5
Budapesti sörtörténet7
Hajdanvolt sörözők15
Sörözők Budán és Pesten
Buda északi része29
Buda déli része49
Pest belváros69
Kiskörút-Nagykörút között I.93
Kiskörút-Nagykörút között II.115
A Nagykörúton kívül135
Városliget165
Budapest közlekedése176
Sörözők jegyzéke178
Képek jegyzéke179
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv