1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

MTK VM (minikönyv) (számozott)

Magyar Testgyakorlók Köre VM

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Miskolci Miniatűrkönyv-gyűjtők Klubja
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 240 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 5 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozása: 207 Számozás színe: Fekete Kiadott példányszám: 500 számozott példányban, ebből 400 db fehér és 100 kék borítólappal. Könyvtervező: Szmandray György, Szász Szabolcs, Veres Béla Nyomda: Borsod Megyei Nyomdaipari Vállalat Könyvárusi forgalomba nem került. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 41 x 52 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elhatározást követő cselekvésre nem jubileumi vagy kerek számú évforduló adott alkalmat, hogy összeállításunkban - az egyre népszerűbbé, az emberek hobbijává, gyűjtőszenvedélyévé váló miniatűr... Tovább

Előszó

Az elhatározást követő cselekvésre nem jubileumi vagy kerek számú évforduló adott alkalmat, hogy összeállításunkban - az egyre népszerűbbé, az emberek hobbijává, gyűjtőszenvedélyévé váló miniatűr könyv formájában - megemlékezzünk az MTK-VM-ről, ezen keresztül is népszerűsítsük, méltassuk a magyar sport fejlődésében betöltött szerepét. AZ MTK túl van a 25, az 50. és átmeneti megrázkódtatás után újból életre kelve, a 60 éves jubileumán, sőt, ha az előzőeknél szerényebb eredményekkel, de a 75. és a 80. jubileumát is megélte, túlélte.
Az MTK-VM 1976-ban ünnepli fennállásának 86. évfordulóját. Nem jubileumi "szintű", a számokat nézve szürke, hétköznapi évforduló. A szépszámú, nagyon lelkes szurkolói számára jubileumi évfordulóval érne fel, ha most már tartós, középszerűségének sem nevezhető visszaesés, egy helyben toporgás után, 1976 úgy kerülne az egyesület történetébe, mint egy új élet, a felemelkedés, az MTK múltját megillető új korszak kezdete. Mert a szurkoló mindig remél, ha szombaton reményt vesztve csalódik, azt keddre elfelejti, és alig várja a következő szombatot. A szurkoló mindig éhes, eredményre, jó eredményre, szép, felejthetetlen eredményre. Ha a szurkoló a szívébe zár egy egyesületet és ha "éhezik" is, közben a klub iránti szeretete, rajongása megmarad. Az MTK megalakulása csaknem egybeesik hazánk sportéletének megindulásával. Együtt erősödött és fejlődött az egyetemes magyar sporttal és vált patinássá a kék-fehér színével együtt a három kezdőbetűje. Az MTK fővárosi egyesület, de a magyar sport történetében és fejlődésében betöltött szerepe, népszerűsége és három betűjének varázsa túlnő a főváros határain. Nincs az országnak olyan része, Soprontól Záhonyig, Zalaegerszegtől Békéscsabáig, ahol ne lennének tisztelői, szurkolói és rajongói. Így van ez Borsod megyében is és ez a megye székhelyén, Miskolcon is.
Az alkalmat nem a jubileum és nem kerek évforduló, hanem a Borsod-A-Z. megyében és Miskolcon élő és dolgozó, az MTK-t tisztelő és érte rajongó pártoló tagjai és szurkolói fogtak össze, hogy az ország egyik legrégibb - centenáriuma felé közeledő - és sporttörténeti szempontból is nagy értékű egyesületről miniatűrkönyv készüljön. Ebben a formátumban sporttárgyú könyvecske már több jelent meg, de sportegyesületről, vezető nagy egyesületeinkről szóló miniatűrkönyv az MTK-VM-ről lesz az első. Ezzel is az MTK iránti tiszteletünket, rajongásunkat kívántuk kifejezni és a miniatűrkönyv-gyűjtők egyre növekvő körében népszerűsíteni.
Hajrá MTK! Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv