1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

MTK VM (minikönyv) (számozott)

1888-1978/Magyar Testgyakorlók Köre - VM 90 éves

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Miskolci Miniatűrkönyv-gyűjtők Klubja
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény kötés
Oldalszám: 254 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 5 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozott kiadás. Számozás színe: Fekete Kiadott példányszám: 1500 számozott példányban, ebből 150 példány borítólapján az egyesület jelvényével, és külön kék számozással. Könyvtervező: Szmandray György, Szász Szabolcs, Szegedi Imréné, Daru Béláné, Terebesi Zsuzsa Könyvárusi forgalomba nem került. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 42 x 53 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Amikor 1888. november 16-án, Szekrényessy Kálmán, Teréz körúti (a mai Lenin körút) lakásán az MTE-ből kivált, atlétizálni kívánó tornászok új sportegyesületet alapítottak, aligha gondolták, hogy... Tovább

Előszó

Amikor 1888. november 16-án, Szekrényessy Kálmán, Teréz körúti (a mai Lenin körút) lakásán az MTE-ből kivált, atlétizálni kívánó tornászok új sportegyesületet alapítottak, aligha gondolták, hogy ezzel az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb egyesületének alapjait rakják le.
Az új egyesület a Magyar Testgyakorlók köre nevet kapta, s tagjainak száma az első év végére 31-re emelkedett. Az alapítók az egyesület színéül a kék-fehéret választották. 1913-ban, az MTK 25 éves jubileuma alkalmából kiadott évkönyvben írta az egyesület akkori főtitkára: "... A sport a tömegeké; a sportolás a tömegek joga." Akkor ez a megállapítás mint célkitűzés nagy haladást jelentett, s így vált véleményem szerint az MTK megalapítása a hazai sporttörténelem egyik fontos fordulópontjává. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv