A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Testvéri kapcsolatok tíz éve (minikönyv)

Borsod-Abauj-Zemplén megye és Vologda megye testvér megyék

Szerző
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Miskolci Miniatűrkönyv-gyűjtők Klubja
Kiadás helye: Miskolc
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 211 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 5 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiadott példányszám: 500 Kiadási alkalom: Készült a Borsod-A.-Z. és Vologda megyék testvérmegyei kapcsolatok tíz éves évfordulójára. Könyvárusi forgalomba nem került. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 42 x 52 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Borsod-Abauj-Zemplén megye internacionalista kapcsolatában különleges szerepet játszanak a megyénket és a szovjetunióbeli Vologda-i területet összekötő baráti szálak. A két megyek együttműködése... Tovább

Előszó

Borsod-Abauj-Zemplén megye internacionalista kapcsolatában különleges szerepet játszanak a megyénket és a szovjetunióbeli Vologda-i területet összekötő baráti szálak. A két megyek együttműködése több mint tíz éves múltra tekint vissza, de Borsodban is sokkal mélyebbek és régibbek a két nép barátságának gyökerei, hiszen a Nagy Októberi Szocialista Forradalomban mintegy 120 borsodi internacionalista harcolt. Hálával és tisztelettel gondolunk a felszabadító szovjet hadseregre, azokra az emberekre is, akik segítették az élet beindítását, majd a szocializmus építését megyénkben. A felszabadulás óta eltelt több mint három és fél évtized alatt a borsodiak hivatalos látogatások, turistautak alkalmával ismerkedtek meg a Szovjetunió, a szovjet emberek életével. Ezeknek a látogatásoknak jelentős része 1970-től a festői szépségű észak-orosz megye, a később hivatalosan is testvérmegyénkké váló Vologda-is terület felé fordult. Megyei pártbizottságunk - a vologdai terület vezető pártszerveivel együtt - kezdetektől fogva kezdeményezője, szervezője, éltetője volt a testvérmegyei kapcsolatoknak. A pártszervek után a megye állami és társadalmi szervei, tömegszervezetei, majd az elmúlt években egyre inkább a dolgozó kollektívák, a személyes kapcsolatok szintjén válik egyre tartalmasabbá ez a barátság. Pártmunkások és kohászok, egyetemisták és vegyészek, fonónők és KISZ-fiatalok kapcsolatai útján válik egyre konkrétabbá és teljesebbé a vologdaiakat és a borsodiakat összekötő barátság, amely ma már eltéphetetlen kötelékként fűzi össze őket. Kölcsönös tapasztalatok és tanulságok segítik a kommunista és a fejlett szocialista társadalom építését.
Úgy véljük, hogy a pár évvel ezelőtt megjelent, Vologdát bemutató kiadványunk után ez a most megjelenő szerény könyvecske - amely a testvérmegyei kapcsolatok tíz éves fejlődését összegzi - hozzájárul Borsod-Abauj-Zemplén és a Vologda-i terület dolgozói barátságának további erősítéséhez.
Dr. Havasi Béla
a megyei pártbizottság titkára Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv