1.034.972

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kis magos könyv nagyoknak

Szerző

Kiadó: Zöld Pont Alapítvány
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 36 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval és elültethető magokkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A legjobb szándékú írás is könyv formájában a fák halálát jelenti. Ez a tény sokáig meg sem fordult az emberek fejében, miután jóval több volt a fa, mint a kinyomtatott könyv. Mára a helyzet... Tovább

Előszó

A legjobb szándékú írás is könyv formájában a fák halálát jelenti. Ez a tény sokáig meg sem fordult az emberek fejében, miután jóval több volt a fa, mint a kinyomtatott könyv. Mára a helyzet megfordulni látszik, és egy pillanatra sem felejthetjük el, hogy egy átlagos méretű nyomtatott könyv egy fiatal fa életébe kerülhet. Az írástudók felelőssége ezzel is növekedett. Ez a kis könyv hatféle fának a magvait tartalmazza. Ha megfelelő kezekbe kerül akár egy kis liget is nevelhető abból a 30-40 magból, amit egyetlen könyv borítója hordoz. Nem kell hozzá más mint megfelelő hely, napfény, víz, levegő, táplálék a földből, türelem, bölcsesség, gondoskodás és szeretet. Nekünk embereknek sincs igazán másra szükségünk.
Ha megtanuljuk a fákkal való együttélés törvényeit, és nem akarunk többet kivágni, mint amennyi növekedni képes, akkor elképzelhetetlenül hosszú ideig élhetünk a földön együtt a fákkal és a többi élőlénnyel. Ha a mohóság és a türelmetlenség irányít minket, akkor rövid időn belül elpusztítjuk a fákat, életet adó helyünket, és elpusztulunk mi is.
Kis könyvünkkel és a könyvben található magokkal arra szeretnénk ösztönözni az embereket, hogy minél több fát ültessenek.
Ha már ültettél fát, bátran vedd kezedbe a borítóban elhelyezett magokat, melyek elültetésével újabb lehetőségek tárulnak eléd. A magok mind elültethetők és sikerrel fává növekedhetnek hazánk területén. Ha elérkezettnek látod az időt a mag elültetésére, ne csak a saját kertedre gondolj, ne feledkezz meg szomszédaidról, barátaidról vagy a környezetedben lévő közterekről sem, közös összefogással újra zölddé varázsolhatjátok a betonrengetegtől elsivárosodott környéket.
Figyelem városlakók: miközben biztosra vehető, hogy a fák jól érzik magukat a kertekben és a zöld területeken, egyik elültetését sem javasoljuk autóutak mellé. A városi utak mellett ültetett facsemeték különleges ismereteket feltételeznek, mivel helyzetük is különös -nem természetes. Ilyen esetekben okvetlenül javasoljuk szakember részvételét a faültetésben. Vissza

Fülszöveg

Kedves Olvasónk!
Aligha van még egy olyan hűséges és hasznos segítőtársa az embernek a Földön, mint a Fa, amely a szó legszorosabb értelmében elkísér bennünket a bölcsőtől a koporsóig. És nem csak az embert, hanem minden élőlényt, amelynek éltető oxigént és enyhítőárnyékot adnak.
A történelem kiemelkedő személyiségei az ókortól napjainkig meghajtották a fejüket a fák magasztossága láttán, de a magát korszerűnek mondó társadalom sok vétket követel a fák - és ezzel saját maga - ellen.
Ezért ajánlom jó szívvel figyelmükbe ezt a könyvecskét. Én a minap ültettem lakóházunk elé, az utcára egy berkenye csemetét. Kérem kövessenek. Ültessenek, neveljenek fát,mert aki fát ültet, az bízik magában és mindannyiunk jövőjében.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kis magos könyv nagyoknak Kis magos könyv nagyoknak Kis magos könyv nagyoknak Kis magos könyv nagyoknak
Állapot:
940 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv