A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Paprikás ételek bográcsban

Szerző

Kiadó: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Kiadás helye: Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 88 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. További szerzők a tartalomjegyzékben.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A nagyhírű és magas szakmai tekintélyű nemzetközi gasztronómusok a magyar konyhát a világ öt legjobb konyhája közé sorolják.
Természetesen e vélemény kialakulásához számottevően hozzájárultak azok... Tovább

Előszó

A nagyhírű és magas szakmai tekintélyű nemzetközi gasztronómusok a magyar konyhát a világ öt legjobb konyhája közé sorolják.
Természetesen e vélemény kialakulásához számottevően hozzájárultak azok a magyar szakácsok és cukrászok, akik a különböző nemzetközi versenyeken mesteri fokon tudták bemutatni a világ szakmai közvéleményének a magyar kulináris művészet értékeit.
Jogosan merülhet fel az a kérdés, hogy egy nyelvileg elkülönült kis nép, a Kárpát-medence közepén, hogyan és milyen eszközökkel tudta megteremteni azt a szakmai presztízst, amely nemzeti konyhánkat övezi szerte a világban.
A vendéglátó szellemiséghez szerencsésen kapcsolódtak a magyar föld, a kertek, a szántók csodálatos egyedi ízű termékei, az erdők, a mezők vadjai, gyümölcsei és nem utolsósorban az az egyedülálló kreativitás, amely a magyar ember jellemzője, a vendégszeretet. Ebből a talajból nőtt ki és virágzott fel a magyar konyha, amelynek alapja az egyszerű, tiszta forrásból fakadó paraszti tájkonyha, amely a híres magyar konyhának az alapja.
Nagy öröm számomra, hogy immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kalocsai Paprika Napok, különös hangsúlyt adva a legelőkelőbb hungarikumnak, a PIROSPAPRIKÁNAK.
A Paprika Napok alkalmából Kalocsa, az ízek vonatkozásában, olyan rangra emelkedik, mint - Salzburg a zenei ünnepi hetek alkalmából, vagy Sidney az olimpiai játékok megnyitásakor. Amíg Salzburgot a muzsika varázsa, Sidneyt az emberi teljesítőképesség megmérettetése emeli a legmagasabb rangra, Kalocsát e napon az „ízek csodája" röpíti az érdeklődés középpontjába.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatja a Paprikás Ételek Főzőversenyét, és köszönetét fejezi ki a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, Kalocsa Város Önkormányzatának és Németh József vállalkozónak a verseny megrendezéséért.
Őszinte szívvel kívánok minden egyes versenyzőnek sok sikert, jókedvet és egészséget! Vissza

Tartalom

Szarvasborjú pörkölt (Bor Ferenc - Szelíd) 8
Babgulyás gazdagon (Körte János - Baja) 10
Szögedi batyu (Török István, Török Istvánná - Kalocsa) 12
Almási szarvasborjúpörkölt galuskával (Csémy László - Bácsalmás) 14
Kakaspörkölt (Németh Gábor - Kiskőrös) 16
Bográcsos töltött káposzta (Varga Endre - Kalocsa) 18
Zúzapörkölt „Peti" módra (Kovács Péter - Kalocsa) 20
Babos káposzta (Földi József, Abony, István Miklós - Nagykőrös) 22
Dán szarvaspörkölt (Hegedűs László, Ficsór Gábor - Gátér) 24
Szüreti birka borral csúsztatva (Beros Andrásné - Kalocsa) 26
Leányvári paprikás sodrott harcsa - tepertős nokedlival és paprikasalátával (Varga Margit, Vargáné Kovács Vera, Faddi Varga János - Sióagárd-Leányvár; Pincefalu) 28
Reform csirkemell pörkölt gombával és cukkinivel, túrós galuskával (Palotai Péter, Palotai Péterné - Dusnok) 30
Kakaspörkölt gombával (Karaszi és Molnár) 34
Dunai halászlé (Farkasné Sántha Anna, Tóth János - Soltvadkert) 36
Kakaspaprikás (Farkasné Sántha Anna, Filus Tibor - Soltvadkert) 38
Harcsapaprikás (Farkasné Sántha Anna, Tóth János - Soltvadkert) 40
Kakastaréjpörkölt kakasherével (Kohl Ferenc, Bátyai Károly - Miske) 42
Gombás marhapörkölt csipetkével (Kőműves József és csapata - Nagyszakácsi) 44
Pacalpörkölt ínyenc módra (Hidas Csaba, Wilhelm Péter - Baja) 46
Birkagulyás palócosan (Hidas Csaba, Wilhelm Péter - Baja) 48
Szüreti birkapörkölt (Vörös Tamás - Baja) 50
Alföldi gulyás (Tóth István, Gulyás Gábor, Sípos Péter, Icsei Gábor - Kalocsa) 52
Böllérkáposzta (Bérces István, Krebsz Ervin - Kiskunhalas) 54
Dusnoki lakodalmas káposzta (Jagicza Mária, Facskóné Jáksó Ildikó, Ambrus István, Hubert István - Dusnok) 56
Vadas szarvasgulyás háziasan (Jagicza Mária, Facskóné Jáksó Ildikó, Ambrus István, Hubert István - Dusnok) 58
Playboy pörkölt (Vén László, Judák Péter, Komjáti Zsolt - Kalocsa) 60
Birkapaprikás "Jóembör módra" (Ács László, Kovács László - Kalocsa) 62
Marhalábszár pörkölt (Wenszky Ferenc - Kalocsa) 64
Birkapörkölt (Sáfrán Péter - Bátya) 66
Marhapörkölt (muzeális) (Romsics Imre - Kalocsa) 68
Gombás bikahere pörkölt (Harangozó József, Nagy Attila - Kalocsa) 70
Gombás zúzapörkölt (Teichter Mátyás - Foktő) 72
Vegyes halpaprikás (Sipec Ibolya, Sipec Árpád - Horvátország) 74
Magyaros tejfölös borjúpaprikás (Halász Gyula - Baja) 76
Káposztás birkapörkölt (Péter András - Baja) 78
Kaiser paprikás (Pálinkás János, Márki Károly - Kecskemét)
Duna menti kakaspörkölt (Berényi István - Kalocsa) 82
Kakaspörkölt túrós csuszával (Rőthy Szabolcs, Lakatos Gábor - Kalocsa) 84
Ököruszály pörkölt tarhonyával (Kollár Gyula - Dunapataj) 86
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv