1.034.161

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Számítógépes játékok óvodásoknak

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 51 oldal
Sorozatcím: PC ABC
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-16-0518-3
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 10 260/150.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A PC ABC műsorait már két éve követik a TV2-n a nézők tízezrei, és a műsorhoz készült távoktatási könyvet sok ezer példányban vásárolták meg az érdeklődők. Országszerte PC ABC klubok működnek, ahol... Tovább

Előszó

A PC ABC műsorait már két éve követik a TV2-n a nézők tízezrei, és a műsorhoz készült távoktatási könyvet sok ezer példányban vásárolták meg az érdeklődők. Országszerte PC ABC klubok működnek, ahol diákok, szülők és gyakran nagyszülők együtt ismerkednek meg a gyakorlatban is a számítógépekkel lépésről lépésre. A PC ABC műsor nézői és e klubok tagjai között vetődött fel a gondolat, hogy az óvodásoknak is készüljön PC ABC program.
A PC ABC óvodásoknak Magyarországon korábban még nem ismert új kezdeményezés első lépése. A fejlett világban ma már széles körben megvásárolhatók az óvodások számára készített alkotókészség-fejlesztő játékok és számítógépes programok.
1994 novemberében a tévében induló program lesz az első olyan ovis projekt, amely összhangot teremt a televíziós adások, a könyv, a számítógépes programok és a megyénkénti legalább egy konzultációs központ munkája között.
A kilencvenes években a számítógép mindennapos eszközzé válik a munkahelyen, az iskolában és egyre növekvő számban az óvodákban is.
Nem hagyhatjuk azonban figyelmen kívül azt a tényt, hogy a jelenleg óvodába járó gyerekek generációja lesz az első, akiket végigkísér egész életük során a számítógép. Kezdetben az óvodában mint játék, később mint taneszköz, végül a munkahelyükön munkaeszköz.
A szülőknek is igyekeztünk segítséget nyújtani. A foglalkoztatási minták és a számítógépes programok a gyerekekkel való otthoni foglalkozások körét bővítik. A bemutatott ötletek fejlesztésével kis leleményességgel további feladatok készíthetők.
A számítógép manuálisan aktívan leköti a gyereket. A játék úgy kreatív, hogy közben a gyerek egy hasznos, önállóságra serkentő eszközt ismer meg, és így otthon a család felnőtt tagjait is inspirálja az interaktív kommunikációra.
Kiadványunkat ajánljuk a gyakorló óvónők számítógéptől való idegenkedésének oldására is, akiknek napjainkig kevés alkalom nyílt a számítógépes munkára.
Jelenleg a több ezer hazai óvodából csak néhány száznak van számítógépe. Szerencsére azonban napról napra nő a számuk. Ma közel félmillió családban találhatunk számítógépet, és a számítógépet vásárló családok köre is egyre inkább bővül. Reméljük változni fog az a nézőpont is - amellyel még gyakran találkozunk -, hogy a családokban fellelhető számítógépek többségét ma még tilos használni az óvodáskorú gyermeknek. Ennek egyik oka az, hogy a szülő "félti" a drága eszközt, a másik pedig az, hogy nincsen megfelelő, igazából óvodásoknak készült program, amely elsősorban az alkotó, önálló gondolkodást serkentené. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv