1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Házi czukrászda

Nélkülözhetetlen kézikönyv a háztartásban

Szerző

Kiadó: Múzsák Közművelődési Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 104 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-5644-60-4
Megjegyzés: Az 1893-ban megjelent kötet hasonmás kiadása. Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. Fejezet, Finom élesztős sütemények
Finom kugelhupf3
Fölvert kugelhupf4
Dagasztott kugelhupf4
Lengyel kunelhupf4
Franczia kugelhupf5
Angol pereczek5
Bécsi patkók5
Finom mákos patkó6
Kőtt pereczek6
Mazsolás patkó7
Mandulás kenyér7
Mandulás czipók7
Mazsolás szeletek7
Apró megmetszett czipócskák8
Ánizsos fánkocskák8
Köménymagos fánkocskák8
Karlbadi pereczek9
Gráczi kétszersült9
Pozsonyi kétszersült9
Gyümölcskenyér10
II. Fejezet, Díszsütemények
Nyárson sült díszsütemény11
Manduláskéreg12
Pörkölt mandolaváza czukorsüteménynyel díszítve13
Lant, pörkölt mandolából14
Angol lakodalmi kalács14
Croquant datolyából15
Piskóta-ívek15
Csokoládé-ívek15
Franczia ívek16
Czitrom-ívek16
Ánizs-ívecskék16
III. Fejezet, A torták
A tortáról általában17
Marasquinótortó19
Angol torta19
Irósvajas levelestorta befőtt gyümölccsel20
Piskótatorta20
Piskóta levelestorta tejhabbal21
Franczia csokoládétorta21
Mogyorótorta21
Laskatorta22
Napoleontorta22
Almástorta23
Morzsatorta23
Főtt-torta23
Linczertorta24
Habart mandolatorta24
Kenyértorta25
Dióstorta25
Meggytorta26
Burgonyatorta26
Czukortorta26
Habtorta tejhabbal töltve27
Aprótorta gyümölccsel27
Pirított torta28
Puncstorta28
Crémetorta28
Macaronitorta29
Piskóta crémetorta29
Csokoládé crémetorta29
Vaníliás crémetorta29
Narancs crémetorta30
Tejhabtorta szamoczával30
Spanyolszéltorta tejszínhabbal30
Spanyolszéltorta mandolával30
IV. Fejezet, Ostyák és szeletek
A híg tésztáról31
Tejfölös hollandi ostya31
Flamandi ostya31
Bécsi ostya32
Közönséges ostya32
Ostya borral32
Szász ostya32
Mandulás ostya33
Vaníliás gyaluforgács33
Összehajtott ostya33
Vágott mandolaostya33
Mandulatáska34
Mandulás szeletek34
Teaszeletek35
Csokoládészeletek35
Földeper-szeletek vagy koczkák36
Czitromszeletek36
V. Fejezet, Apró czukorsütemények és czukorkák
Linczi tortácskák, szeletek37
Piskótafánkocskák csokoládéconservvel37
Piskótafánkok tejszínhabbal38
Gesztenyekolbászok csokoládéval38
Csokoládécsókocskák38
Pörkölt mogyorókolbászok csokoládéval39
Mandolacsók39
Apáczafánkocskák39
Franczia kétszersült40
Viktoria sandwiches40
Mandolás ívek40
Dióscsókocskák40
Gesztenye-sütemény41
Női szeszélyek41
Mandulás pereczek41
Tejhabbal töltött lepények41
Mézes kalács41
Dariolok42
Dariolok kávéval42
Indiai fánkok tejhabbal42
Franczia rumos fánkocskák43
Töltött spanyolszél-tortácskák43
Birsalma-tortácskák43
Püspökkenyér44
Finom orosz tészta44
Csokoládé-kenyér44
Tiroli kenyér45
Álszalámi45
Tortácskák45
Baraczk-fánkocskák46
Czukros manula46
Mandula pirítva46
Szalon-czukorkák47
Csokoládé-czukorkák47
Kávé-czukorkák47
Narancs- és czitrom-czukorkák47
Vanília-czukorkák47
Marasquinó-czukorkák47
Mogyoró-czukorkák47
VI. Fejezet, Crémek, tejhabok, kocsonyák (zulczok)
Vaníliás créme49
Kávés créme50
Franczia créme csokoládéval50
Franczia créme kávéval51
Franczia créme teával51
Franczia baraczk-créme51
Dió-créme51
Punsch-créme52
Borított málna királynői módon52
Bajor créme vaníliával52
Bajor créme mogyoróval53
Birsalma-kocsonya kompótdíszítésre53
Földieper-kocsonya (vegyített)53
Mandula-kocsonya vagy fagylalt mandulatej54
Csíkos mandula-kocsonya55
Narancs-kocsonya55
Kavart créme marhavelővel56
Kavart créme pirított mandulával56
Tejhab színezve56
Tejhab földieperrel57
Fagylalt-créme mandulával57
Édes kocsonya friss ibolyából57
Szamócza-kocsonya58
Cseresznye-kocsonya58
Köszméte-kocsonya58
Narancs-kosárkák narancskocsonyával58
Csíkos narancs-kocsonya59
VII. Fejezet, Fagylaltok
A fagylaltakról általában61
A tejes fagylaltakról
Vanília-fagylalt62
Csokoládé-fagylalt62
Kávé-fagylalt62
Pörkölt czukor-fagylalt63
Smankerli-fagylalt63
Smankerli-fagylalt másképpen63
Fagylalt malaga-borral64
Mogyoró-fagylalt64
Mandola-fagylalt64
Pörkölt mandola-fagylalt64
Marasquinó-fagylalt64
Tejsűrűs fagylalt friss szamóczával64
Tejsűrűs fagylalt málnával65
Tejsűrűs fagylalt friss baraczkkal65
Thea-fagylalt65
A gyümölcs-fagylaltakról
Szamócza-fagylalt65
Málna-fagylalt65
Baraczk-fagylalt65
Kajszinbaraczk-fagylalt66
Narancs-fagylalt66
Czitrom-fagylalt66
Ananász-fagylalt66
Meggy-fagylalt66
Ribizke-fagylalt66
Almafagylalt67
Körtefagylalt67
Vanílialé fagylalt bécsiesen67
Tutti-fruttifagylalt67
Baraczkfagylalt muskotály-borral67
Málnafagylalt marasquinóval67
Narancsfagylalt megygyel67
Puncsfagylalt68
Sorbet ananászból champagneivel68
Vaníliafagylalt megygyel keverve68
Csokoládé-, szamócza-, és mandulafagylalt csíkokban68
Fagylalt befőzött gyümölcsnedvekből68
Alakban készült fagylaltról
Gyümölcskosár fagylaltból69
Galambok fonalas czukorfészekben70
Csokoládéfagylalt70
Fagylalt márványalakban71
VIII. Fejezet, A kompótokról
Szamóczakompót72
Málnakompót és ribizkekompót72
Baraczkkompót72
Cseresznyekompót73
Almakompót73
Portugali almakompót73
Almakompót geléevel73
Narancskompót73
Gesztenyekompót74
Almamarmalade74
Vegyes kompót74
IX. Fejezet, a befőzött gyümölcsökről
Lekvárok és szörpök
Szamóczalekvár76
Ribizkegelée76
Cseresznyeszörp76
Málnaszörp76
Baraczkmarmalade76
Birsalmamarmalade77
Birsalmagelée77
Csirkerózsalekvár77
Csipkerózsa nyersen77
A gőzben főtt gyümölcsről
Köszméte (piszke) gőzben77
Baraczk gőzben78
Őszi baraczk gőzben78
Szilva gőzben78
Meggy gőzben78
A czukorban főtt gyümölcsről
Köszméte czukorban79
Ribizke czukorban79
Fekete dió79
Fehér dió79
Zöld baraczk czukorban80
Meggy czukorban80
Cseresznye, som, málna és szeder czukorban80
Reine claude80
Egres czukorban80
Zöld füge czukorban80
Muskotály körte czukorban81
Sárga dinnye czukorban81
Görög dinnye czukorban81
Csipkerózsa czukorban81
Birsalma czukorban81
Zöld mandola czukorban81
Ananász czukorban82
Berkenye czukorban82
Spanyol meggy eczetben betegnek82
Rumos gyümölcs82
Cseresznye pálinkában83
A gyümölcssajtokról
Birsalmasajt, barna83
Birsalmasajt, fehér83
Piros birsalmasajt83
Baraczksajt83
Csipke gyümölcssajt84
Az aszalt gyümölcsökről
Aszalt baraczk84
Aszalt meggy84
Lapított körte84
Aszalt szilva dióval84
A candirozott gyümölcsről84
X. Fejezet, Az italokról
Meleg italok
Meleg puncs86
Angol puncs86
Égett bor86
Püspök-bor87
Grog87
Meleg limonádé87
Lengyel tea87
A kávé készítéséről87
Teafőzés88
Csokoládé88
A hideg italokról
Király-puncs88
Cardinál89
Sillebub89
Málna-limonádé89
Narancs-limonádé89
Közönséges limonádé89
Cseresznye-limonádé89
Mandulatej90
Árpalé90
XI. Fejezet, A szeszek készítéséről
Ánizs-likőr90
Vanília-likőr90
Vespretto-likőr90
Gyümölcs-likőr91
Eczet készítése
Szagosfű-eczet91
Rózsa-eczet91
Törköly-eczet91
Málna-eczet91
Tárkony-eczet92
Gyümölcs-eczet92
Főtt bor készítése92
Rácz ürmös készítése92
Finom pezsgő készítése93
Mustár készítése93
XII. Fejezet, A czukor tisztításáról általánosan
A czukorfőzésről94
A darabos kristályczukorról96
Fehér darabos jégczukor96
Piros darabos czukor96
Az illatos czukorról
Vaníliás czukor96
Narancs-czukor97
Kávés czukor97
Rózsa-czukor97
A czukormázról
Fehér kevert hideg máz97
Piros máz97
Barna máz97
Zöld máz98
Sárga máz98
Hideg conserv-máz marasquinóval98
Narancs-máz98
Csokoládé-máz98
A konyhában alkalmazott festékekről
Ibolyakék99
Álkörmös99
Parajzöld99
Rózsalé99
Cochenille czukorral99
Sáfrán-szín100

Kovács Teréz

Kovács Teréz műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kovács Teréz könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Házi czukrászda Házi czukrászda Házi czukrászda

A borító megtört.

Állapot:
2.480 ,-Ft
22 pont kapható
Kosárba
konyv