1.035.099

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Őszi harmat után (dedikált példány)

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 97 oldal
Sorozatcím: Északi Vártán
Kötetszám: 104
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kovárczy István szerző által dedikált példány. E kiadvány az "Északi Vártán" 104. számaként jelent meg és 1987 júniusában került szétküldésre. Emigrációs kiadás.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
- Ráróóó teee! Néécsak,még belévet az mocsárba az átkozott dög!
- Oda se neki Miska. Majd kihúz az császár. Még meg is szárijt. Néécsak amott ama öreg cserfát. -
- Szárijja ám ebannyát... Tovább

Előszó

Részlet:
- Ráróóó teee! Néécsak,még belévet az mocsárba az átkozott dög!
- Oda se neki Miska. Majd kihúz az császár. Még meg is szárijt. Néécsak amott ama öreg cserfát. -
- Szárijja ám ebannyát az mocskossá, nem Esze apó báránykájjátl... Ejnye Ráró, ejnye - ad lovának szárat újra - hát csak nem döglünk el itt, ha mán eddig vagyunk.
Virradt. Lassan, zuzmarásan, ahogy december elejetájt a Bakonyban szokott. A két lovas már maga mögött hagyta a fölégetett döbröntei vár kormos, tetőtlen falait, mire annyira kivilágosodott, hogy nemcsak sejteni, de látni is lehetett valamit.
Na, a látnivalók miatt pihenhetett volna még a Nap is. Rajtuk ugyan nem sok a látnivaló. Régen volt sárga a csizma vörös a nadrág, szilvaszin az ágszaggatta mente, aminek hasadásain ugyanolyan atilla bánkódik elö tü-cérna után sóhajtozva. Igaz, a két borostás ábrázatot rejtegető süveg is csak szokásból hivódik még annak.
Nem különb a tájék sem. A sikos mészköszikla uton éppenhogy elfér a szekér. Jobbkézt mocsár gőzölög, ameddig a szem ellát,na nem messze lát. Balkézt meg ölnyi-forma viz. A ló még igy fáradtan is átugraná, hacsak annyi túlpartja volna, ahova mellső lábát letegye; de annyi sincs. Szinte medréből szalad ki a döbröntei hegy és szalad fölfele vagy negyven ölet, de olyan meredeken, hogy még egy hitvány nyirfabokor sem tud megkapaszkodni rajt. Arra elöfele a gőz fölött a Mánc fejeteteje komorlik, de a reggel eleje nem sokat mutogat sem fenyvesei zöldjéből, sem tölgyesei rozsdájából.
Nem is kiváncsi rá a két lovas. Poroszkálnak szótlanul, lóg a fejük, mintha aludnának. Pedig messze, hej de meszsze jár tőlük az álom. Messze űzte azt Károlyi generális parolájának csattanása. Még a tavaszon. Majténynál.
- Haaaj Károli Sándor, Károli Sándor,haj verjen meg a mi istenünk! - kél sóhaj az öreg száján.
- Heeej jó apánk, Esze apánk - kél rá nyomban sóhajválasz - te drágajó édesapánk... mér is hagyál el bennünket... ilyen árvára bennünket!... Vissza

Kovárczy István

Kovárczy István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kovárczy István könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Őszi harmat után (dedikált példány) Őszi harmat után (dedikált példány) Őszi harmat után (dedikált példány) Őszi harmat után (dedikált példány)

A borító némileg foltos.

A címlapon a szerző, Kovárczy István dedikációja látható.

Állapot:
1.980 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba
konyv