1.035.153

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A 96-os német lövész hadosztály története/Emlékiratok a II. világháború dorogi hónapjairól

1944-1945/Dorog környéki események

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Dorog Város Barátainak Egyesülete
Kiadás helye: Dorog
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 124 oldal
Sorozatcím: Dorogi füzetek
Kötetszám: 15
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. Megjelent 300 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Füzetsorozatunkkal elsősorban azt a célt kívánjuk szolgálni, hogy a Dorogról, Dorogon keletkezett dokumentumértékű vagy tudományos igényű munkáknak adjunk helyet. Sok olyan „hézag" pótlására... Tovább

Előszó

Füzetsorozatunkkal elsősorban azt a célt kívánjuk szolgálni, hogy a Dorogról, Dorogon keletkezett dokumentumértékű vagy tudományos igényű munkáknak adjunk helyet. Sok olyan „hézag" pótlására szeretnénk vállalkozni, amelyek még nem eléggé ismertek, nem eléggé közkincsei a patrióta gondolkodásnak.
De egyre gyakrabban kerülnek elő személyesebb hangú, az átélt eseményeket a szubjektív élmények hangján megírt, elmondott eseménytörténetek. Amikor a második világháború monográfiáját dr. Csiffáry Nándor megírta, maga is jelezte: bizonyára vannak még lappangó emlékezések, dokumentumok a városban, a városról. Már tudtam róla: ő maga is feljegyezte emlékeit, az átélt eseményeket nemcsak a tudós szándék, hanem a megrettent ember emlékmegőrző akarata is az utókorra akarja hagyományozni.
Hamarosan szóba került egy találkozó szervezése azon dorogiak részére, akik valamiért messzire sodródtak a szülőföldtől. Egy ilyen „elszármazottak" összejövetelén beszélgettem Kövecs Imrével, a Hajdúnánáson élő nyugalmazott zeneiskola-igazgatóval dorogi háborús emlékeiről. Hamarosan elküldte nekem kéziratait, s a filmszerűen pergetett, megdöbbentő családi történet hirtelen valamennyiünk közös, érvényes történelmévé emelkedett. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv