A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

I. Országos Vízügyi Munkavédelmi Konferencia 1972.

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Országos Vízügyi Hivatal
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 75 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vízgazdálkodás területén első alkalommal került sor ilyen széles körű tanácskozás összehívására, azzal a céllal, hogy a legilletékesebbekkel megtárgyaljuk a szolgálatban dolgozók testi épségének... Tovább

Előszó

A vízgazdálkodás területén első alkalommal került sor ilyen széles körű tanácskozás összehívására, azzal a céllal, hogy a legilletékesebbekkel megtárgyaljuk a szolgálatban dolgozók testi épségének és egészségvédelmének, az egészséges és biztonságos munkafeltételek megteremtésének időszerű kérdéseit.

Mi indokolja azt, hogy a témáról ilyen széles körben beszéljünk? Mindenekelőtt az, hogy az utóbbi években e területen tett számtalan törekvés és intézkedés ellenére a munkavédelemben elért számszerű eredményekkel nem lehetünk elégedettek.

Kétségtelen, hogy a vízügyi ágazatban is a termelésben dinamikus fejlődés következett be.

A munkafolyamatok nagyfokú gépesítése, a korszerű árvédekezés kialakítása, a napirenden lévő üzem - és munkaszervezés - amellett, hogy csökkentette a nehéz fizikai munkát - jelentősen változtatja meg a munkakörülményeket.

Az új, korszerű, nagy teljesítményű munkagépek, a korszerű technológiák biztonságos alkalmazása viszont nagyobb szaktudást, elővigyázatosságot és megfelelő színvonalú műszaki, biztonságtechnikai intézkedéseket követel meg.

Ebből az elvből kiindulva az OVH és szakszervezetünk vezetése fontos feladatnak tekinti, hogy a termelés fejlesztésével párhuzamosan fejlődjön a munkavédelem, javuljon a dolgozók élet- és munkakörülménye. Ez egybeesik pártunk politikájával, valamint szakszervezetünk XXIII. kongresszusának határozatával; mondja is, hogy gyorsítani kell a veszélyes és egészségre ártalmas nehéz fizikái munkák gépesítését, a korszerű technológiák alkalmazását, a munkakörülmények javítását. Továbbá biztosítani kell, hogy a IV. ötéves terv időszakára elkészített vállalati munkavédelmi és szociális intézkedési tervekben meghatározott célkitűzések maradéktalanul megvalósuljanak.

Mint arra utaltam, az elmúlt években a dolgozók élet- és munkakörülményeinek javításában az OVH felügyelete alá tartozó szerveknél történt jelentős előrelépés. Az igazgatóságok és vállalatok a megnövekedett hatáskörüknek megfelelően jelentős anyagi eszközöket fordítottak a munkavédelemre és a munkakörülmények fejlesztésére. Azt is elmondhatjuk, hogy a vállalati vezetők többet foglalkoznak munkavédelmi kérdésekkel. Ezt nagyban elősegítette a kormány 2019/71-es nagy jelentőségű határozata és az ennek alapján megtett OVH és szakszervezeti intézkedések. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv