Fülszöveg
ERDÉLYI LAKOMA
ÚJRATÖLTVE
KÖVI PÁL, híres New York-i vendéglős (Four Seasons), az amerikai gasztronómiai forradalom egyik vezéralakja, a hetvenes években visszatért i^úkorának helyszínére, Erdélybe, hogy összegyűjtse a régi magyar, székely, román, szász, zsidó, örmény, szombatos stb. recepteket. A szakácskönyvet azután megtöltötte kulináris esszékkel, a kor erdélyi íróit kérte föl szerzőknek. A könyv először 1980-ban jelent meg magyarul Bukarestben, majd pár évvel később New Yorkban angolul. Mi most „újratöltöttük" Kövi alapművét: a csodálatos és autentikus receptek maradtak, az esszéket pedig iíjakra cseréltük.
Az új kiadás szerzői: Bâcher Iván, Cserna-Szabó András, Darida Benedek, Demény Péter, Andrei Dósa, Esterházy Péter, Kali Kinga, Király Kinga Júlia, Nyáry Krisztián, Papp Sándor Zsigmond, Frank J. Priai, Saly Noémi, Szederkényi Olga, Tatár Zoltán, Tompa Imre, Ugrón Zsolna é^ Váncsa István.
Az új írásokban feltűnnek puliszkák és tokányok, az erdélyi zsidó és örmény...
Tovább
Fülszöveg
ERDÉLYI LAKOMA
ÚJRATÖLTVE
KÖVI PÁL, híres New York-i vendéglős (Four Seasons), az amerikai gasztronómiai forradalom egyik vezéralakja, a hetvenes években visszatért i^úkorának helyszínére, Erdélybe, hogy összegyűjtse a régi magyar, székely, román, szász, zsidó, örmény, szombatos stb. recepteket. A szakácskönyvet azután megtöltötte kulináris esszékkel, a kor erdélyi íróit kérte föl szerzőknek. A könyv először 1980-ban jelent meg magyarul Bukarestben, majd pár évvel később New Yorkban angolul. Mi most „újratöltöttük" Kövi alapművét: a csodálatos és autentikus receptek maradtak, az esszéket pedig iíjakra cseréltük.
Az új kiadás szerzői: Bâcher Iván, Cserna-Szabó András, Darida Benedek, Demény Péter, Andrei Dósa, Esterházy Péter, Kali Kinga, Király Kinga Júlia, Nyáry Krisztián, Papp Sándor Zsigmond, Frank J. Priai, Saly Noémi, Szederkényi Olga, Tatár Zoltán, Tompa Imre, Ugrón Zsolna é^ Váncsa István.
Az új írásokban feltűnnek puliszkák és tokányok, az erdélyi zsidó és örmény konyha fogásai, kolozsvári káposzták és vásárhelyi vargabélesek, ménesi borok és az esztena sajtjai, nyomtatott szakácskönyvek és nagymamák kézzel írt receptfüzetei, útszéli sütödék és legendás vendéglők, ősi fogások és hamis műételek, csorbák és miccsek, zakuszkák és flekkenek, szászok és románok - és ez a felsorolás csak egy kis ízelítő!
Vissza