1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gazdasági gyakorlókönyv

Az elemi népiskolák V-VI. leányosztályai számára

Szerkesztő

Kiadó: Lampel R. Kk. (Wodianer F. és Fiai) R. T. Könyvkiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 106 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

V. leányosztály
A kender feldolgozása7
Az ugorka és paradicsom elrakása9
Burgonyaszedés, elrakás10
A konyhakerti növények betakarítása és elrakása11
A konyhakert beosztása. Őszi veteményezés12
A talaj és javítása13
A talaj termőképessége15
Rigolirozás. Mélyítés16
Az éléskamra és padlás berendezése17
Téli zöldségek a kertben17
Téli káposzta18
A pince19
A konyha rendberakása20
A liszt és kenyérsütés21
Fűtés23
Tüzelőanyagok24
Szellőztetés24
Világítás25
Tolfosztás26
Ételek, italok, fűszerek, kávé, thea, csokoládé27
Hernyózás32
Előgyakorlatok az oltáshoz. Kézben való oltás33
Tavaszi veteményezés alá eső növények36
Melegágy36
Nagy takarítás37
Bujtás, dugványozás38
A gyümölcsfák szaporítása és oltása39
Tyúkültetés és nevelés. Költőgép40
Lúdültetés és nevelés43
Pulykaültetés és nevelés44
Fiatal baromfiak gondozása45
Ásás, ágyak. Veteményezés, ültetés46
Konyhakerti magvak termelése47
Virágoskert50
Kapálás, gyomlálás, ritkítás51
Fagykárok elleni védekezés51
Az oltványok és fák ápolása52
Konyhakerti növények ellenségei és megvédelmezésének módja54
Töltögetés55
Öntözés56
Szemezés57
Mosás, vasalás58
Korai gyümölcsök értékesítése60
VI. leányosztály
Gyümölcsszedés, lekvárfőzés61
Zöldpaszuly, paprika, sóska télre való elrakása62
Levesbe való tészták készítése és szárítása63
Sertéshizlalás63
Szőlő, alma, körte eltevése65
Aszalás65
Ecetkészítés67
Bornyu-nevelés. A tehén gondozása68
A tej és feldolgozása69
Tejes ételek készítése72
Táplálkozás73
Disznóölés, kolbász-, hurkakészítés, zsírolvasztás, húspárolás, füstölés75
Húsleves, pecsenyefélék76
Növényi élelmiszerek78
Rántott leves79
A gyermekek táplálkozása80
A betegek táplálása81
Becsináltkészítés81
Ruházkodás82
Ragadós betegségek, fertőtlenítés84
Tojásos ételek készítése86
Tészták87
Cselédtartás, cselédkönyv89
Háztartási könyvvitel90
Takarékosság95
Az élelmezés költségeinek kiszámítása96
A halak feldolgozása96
Selyemhernyó gondozása97
A méz szerepe a háztartásban98
Ehető és mérges gombák99
Baromfi és tojás értékesítése99
Szappanfőzés102
Pecséttisztítás103
Befőttek104
A háziasszony munkaköre104
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv