864.588

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Didaktika szöveggyűjtemény

Szerkesztő
Lektor
Kapcsolódó személy

Kiadó: Kossuth Egyetemi Kiadó
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 340 oldal
Sorozatcím: Pallas Debrecina
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-472-560-0
Megjegyzés: Átdolgozott változat. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.

Fülszöveg


1828-ban a debreceni kollégium alumnus diákjai Pallos Debreciria címen egy csokor latin és magyar nyelvű verset adtak ki Péczeli József professzor gondozásában. Ezt a kiadványt tekintjük jelen sorozatunk első elődjének. A második előd időben valamivel közelebb van hozzánk. Az 1936-os Pallos Debrecirta a kollégium tanárképző intézetének dolgozatait gyűjtötte egybe és tette közzé az intézet tízéves fönnállása alkalmából. Ezeket a tanulmányokat az akkori intézet tagjai írták - tanárok és tanárjelöltek (szerkesztette Zsigmond Ferenc) tudatosan választva-vállalva az előd kiadvány nevét és szellemét.
A Debreceni Egyetem Neveléstudományi Tanszéke mindkét elődjét vállalja. Ezért választottuk könyvsorozatunknak mi is a Pallos Debrecina nevet. Ez a választás azt jelenti - s emblémánk is ezt ábrázolja -, hogy értékeket vállalunk, amelyek a múltban gyökereznek, és tájékozódási pontokat keresünk, amelyek a gyorsan változó jelenben segíthetik a tájékozódót.
Amikor azonban a csaknem kétszáz... Tovább
Fülszöveg Kép
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem