kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Vince Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 459 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 26 cm x 22 cm |
| ISBN: | 978-963-9552-98-2 |
| Megjegyzés: | Színes képekkel gazdagon illusztrálva. |
| Impresszum | 4 |
| Görögország térképe | 5 |
| Tartalom | 6 |
| Előszó | 8 |
| ATHÉN | 10 |
| Bevezetés | 12 |
| Egy athéni ,,andrón" | 14 |
| Étteremben | 16 |
| Homár és homár | 18 |
| A kikötőhöz | 20 |
| Metaxa | 22 |
| Zene és tánc | 24 |
| Az előételek művészete | 26 |
| Mezedeszválaszték | 28 |
| Kézből fogyasztható | 30 |
| Athéni cukrászdák | 32 |
| A Plakában | 34 |
| ATTIKA ÉS GÖRÖGORSZÁG KÖZÉPSŐ RÉSZE | 36 |
| Bevezetés | 38 |
| Pisztácia | 40 |
| Kadaifi | 42 |
| Galaktobureko | 44 |
| Hilopitesz | 46 |
| Attikai borok | 48 |
| Recina | 50 |
| Sós sütemények | 52 |
| Só a levesben | 54 |
| Tengeri sünök | 56 |
| Kagylók | 58 |
| Angolnák | 60 |
| Cipuro | 62 |
| PELOPONNÉSZOSZ | 64 |
| Bevezetés | 66 |
| Sertés mindenekfelett | 68 |
| Nem hústalan konyha | 70 |
| Burgonya | 72 |
| Karnevál | 74 |
| A juhász tarisznyája | 76 |
| Juhsajt | 78 |
| Görög sajtok | 80 |
| Articsóka | 82 |
| Foghagyma Árkádiában | 84 |
| Olimpiai láng | 86 |
| Piros nyári frissítő | 88 |
| Édes fügék | 90 |
| Görög borok | 92 |
| Görög szőlőfajták | 94 |
| Borászatok | 98 |
| JÓN-SZIGETEK | 100 |
| Bevezetés | 102 |
| Putinga | 104 |
| Kritharaki | 106 |
| Paszticio | 108 |
| Póré- és vöröshagyma | 110 |
| Vendésgségben Iónál | 112 |
| Tojásételek | 114 |
| Avgolemono | 116 |
| Mártások | 118 |
| Barbuni | 120 |
| Marhahús a szigeteken | 122 |
| Szofrito | 124 |
| Robola | 126 |
| ,,Pro-polisz" | 128 |
| Kumkvat | 130 |
| EPÍROSZ | 132 |
| Bevezetés | 134 |
| Tej a joghurton | 136 |
| Epíroszi vágómarhák | 138 |
| Parasztkolbász | 140 |
| Gasztra | 141 |
| Belsőségek | 142 |
| Métszovói sajt | 144 |
| Pita | 146 |
| Fillotészta | 148 |
| Bugaca | 149 |
| Horgászás a Joáninai-tóban | 150 |
| Sok béka... | 152 |
| Garnéla | 154 |
| Vadászidény | 156 |
| TESSZÁLIA | 158 |
| Bevezetés | 160 |
| Görög víz | 162 |
| Alma | 164 |
| Gyógynövények | 166 |
| Pélion ízvilága | 168 |
| Vad- és házinyúl | 170 |
| A káposzta földje | 172 |
| Szelídgesztenye | 174 |
| Édes vendégszeretet | 176 |
| Baklava | 178 |
| SZPORÁDOK | 180 |
| Bevezetés | 182 |
| Szilva | 184 |
| Húsvéti szokások | 186 |
| Áldozati bárányok | 188 |
| Az evés ideje | 190 |
| Hősvéti tojások | 191 |
| A sütés ideje | 192 |
| Változatok mandulára | 194 |
| HALKIDIKÍ | 196 |
| Bevezetés | 198 |
| Méz | 200 |
| Böjt | 202 |
| Halászat | 204 |
| Hajóépítés | 206 |
| Halkonzervek | 207 |
| Halételek | 208 |
| Mária kertje | 210 |
| A refektóriumban | 212 |
| Egy szent borász | 214 |
| Petimezi | 215 |
| Tsantalis áthoszi bora | 216 |
| Hegyi cseresznye | 218 |
| Tintahal és polip | 220 |
| Nyolc vagy tíz láb az asztalon | 222 |
| THESSZALONIKI | 224 |
| Bevezetés | 226 |
| Kávé és sütemény | 228 |
| Hírek kávé mellett | 230 |
| A kuluristandnál | 232 |
| Piaci jelenetek | 234 |
| Nem csak tavernák | 236 |
| Szefárd szomszédok | 238 |
| A termákban | 240 |
| A kafenion | 242 |
| A peripterónál | 244 |
| Szezám | 246 |
| Halva | 247 |
| Paszteli | 248 |
| Tahin | 249 |
| A fűszeresnél | 250 |
| MAKEDÓNIA | 252 |
| Bevezetés | 254 |
| Makedón gyümölcstál | 256 |
| A barack neve | 258 |
| Revani és lukumadesz | 260 |
| Az istenek szeme láttára | 262 |
| Friss, ropogós | 264 |
| A salátabüfénél | 266 |
| Sáfrány | 268 |
| Az egzotikus okra | 270 |
| Paradicsom | 272 |
| Padlizsán | 274 |
| Töltött szőlőlevél | 278 |
| bortermelő vidék | 280 |
| Makedón borászok | 282 |
| Egy borász meghívása | 284 |
| Kék füst | 286 |
| Hal Pálnak | 288 |
| Makedón halételek | 290 |
| Tavi hal | 292 |
| Anasztenaria | 294 |
| TRÁKIA | 296 |
| Bevezetés | 298 |
| Török örökség | 300 |
| Nagy múltú csirkék | 302 |
| Titkos gabonaraktár | 304 |
| A mindennapi kenyér | 306 |
| Kenyeres alkalmak | 308 |
| Kukorica | 310 |
| Trahanasz | 312 |
| Édes dara | 313 |
| A napraforgó ereje | 314 |
| Görögkeleti karácsony | 316 |
| AZ ÉGEI-TENGER ÉSZAKI SZIGETE | 318 |
| Bevezetés | 320 |
| A langusztától a szardíniáig | 322 |
| Az északi szigeten mást esznek | 326 |
| Az uzo szíve | 328 |
| Uzo | 330 |
| Masztix | 332 |
| Kecsketartás Ikaríán | 334 |
| Filaki | 336 |
| Búcsú | 337 |
| KIKLÁDOK | 338 |
| Bevezetés | 340 |
| Rájaszárnyak | 342 |
| Széllel szemben | 344 |
| Friss fogás a tengerből | 346 |
| Csigák | 348 |
| Kolbász és sonka | 350 |
| Húsételek | 351 |
| Villámok és gombák | 352 |
| Hüvelyesek zöldséggel | 354 |
| Tápláló konyha | 356 |
| A Kikládok borai | 358 |
| Kitro | 360 |
| A természet ereje | 362 |
| DODEKÁNISZOSZ | 364 |
| Bevezetés | 366 |
| Hideg és frissítő | 368 |
| Gránátalma | 370 |
| Szamócafa | 371 |
| Levesek | 372 |
| A Dodekániszoszs halai | 376 |
| Gyros és döner | 378 |
| Kapribogyó | 380 |
| Az Égei-tenger aranya | 382 |
| KRÉTA | 384 |
| Bevezetés | 386 |
| Minósz reggelije | 388 |
| Az olajfa | 390 |
| Hidegen sajtolva | 392 |
| Olívaolajban gazdag | 394 |
| Nem pusztán olívaolaj | 396 |
| Krétai hegyi tea | 398 |
| ,,A hegyek ékszere" | 399 |
| Szelíd és vad | 400 |
| Főzés krétai módra | 402 |
| Citrusillat | 404 |
| Bor | 406 |
| CITRUS | 408 |
| Bevezetés | 410 |
| Italok | 412 |
| Grillezés | 414 |
| Húsételek | 416 |
| Kleftiko | 418 |
| Mezeszkultúra | 420 |
| Luntza | 422 |
| Halumi | 424 |
| A szentjánoskenyérfa | 426 |
| Rózsák Aphroditének | 428 |
| Édes banánok | 430 |
| Befőttek | 432 |
| Szudzuko | 434 |
| Lukumi | 435 |
| Földimogyoró | 435 |
| Ciprisi bor | 436 |
| Szamárpihenő | 438 |
| Függelék | 441 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.