A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A vörös postakocsi/Őszi utazás a vörös postakocsin

Két regény

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 453 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Kiadóra való feliratkozás

Fülszöveg

Talán sehol sem zártabb Krúdy álomviága, mint a két "Vörös postakocsi"-ban - hiszen a postakocsi tulajdonosa, a legendás, tatárfejű magyar, Alvinczy Eduard (akit, úgy mondják, a híres kártyázóról és lófuttatóról, Szemere Miklósról mintázott) éppoly halhatatlan, mint egy másik Krúdy-hős, Szindbád - s a második regényben öreg korára éppoly szomorú és magányos is. Ez az álomvilággá emelkedő századvég mégis érintkezik, ha csak furcsa sorsokban, kis tragédiákban és legendákban is, a valósággal. Főképp a regény másik szereplője, a bús költő és hajdani hírlapíró, Rezeda Kázmér alakjában, akit a rejtélyes sors távolból, szerelmei által Alvinczyhoz kapcsol. Rajta keresztül halljuk meg a regény ironikus-érzelmes végkicsengését is, mikor azt mondja: "A legtöbb férfi negyvenedik esztendeje közeledtével buddhista lesz." Mert Rezeda Kázmért az öregkor küszöbén ez a buddhizmus menti meg a szerelem további szenvedéseitől.
A kötetet Ferenczy Béni művészi illusztrációi díszítik.

Tartalom

A vörös postakocsi7
Őszi utazás a vörös postakocsin203
Bibliográfiai utószó453

Krúdy Gyula

Krúdy Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Krúdy Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem