652.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az álmok hőse

Öt novella

Szerző
Rákosi Jenő Budapesti Hirlap Ujságvállalata (Budapest) ,
Vászon , 163 oldal
Sorozatcím: Modern írók könyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés:

Előszó

Régi magyar világunk, szokásaink, gondolataink és életmódunk előttünk, maiak előtt jóformán érthetetlenek. A száz éves magyart az uj idők gyermeke éppen olyan messziről látja, mint ős-Egyiptom... Tovább

Tartalom

Álmok hőse5
Az öreg gárdista85
A megye vizslája129
A szurdoki szélkakas139
A ravasz Herepi151

Krúdy Gyula

Krúdy Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: https://www.antikvarium.hu/szerzo/krudy-gyula-837

Krúdy Gyula 1878. október 21-én született Nyíregyházán. Baumgarten-díjas magyar író, a modern magyar próza egyik legkiemelkedőbb alakja.

Főbb regényei: Az aranybánya (1901), A vörös postakocsi (1913), N. N. (1920), Hét bagoly (1922), Primadonna (1926) 

Főbb novelláskötetei: Üres a fészek (1897), Kún László (1902), Szindbád utazásai (1912), Szindbád: A feltámadás (1915), Szindbád megtérése (1925), Álmoskönyv (1925): 

Krúdy Gyula édesapja és édesanyja jelentősen különböző társadalmi ranggal rendelkeztek, ezért Krúdy Gyula már fiatalkorában egyaránt ismerte a szegények és a gazdagok világát, írói munkásságában megjelenik ez a kettősség. Első novelláskötete (Üres a fészek és egyéb történetek) húsz éves kora előtt jelent meg. Számos folyóiratnak, többek kötött a Nyugatnak is dolgozott. Igazi elismertséget és közönségsikert a Szindbád-sorozat és A vörös postakocsi című regénye hozott neki. A tanácsköztársaság bukása után a sajtóban támadások érték, majd hamarosan megbetegedett és elszegényedett. A Baumgarten-díjat a legjobbkor kapta meg, 1930 januárjában, mert ekkorra már teljesen eladósodott. Ez a pénz azonban nem volt elég ahhoz, hogy lábra tudjon állni, anyagi gondjai egyre súlyosbodtak, ahogyan a betegségei is. Krúdy Gyula teljesen elszegényedve, súlyos betegség után 1933. május 12-én hunyt el Budapesten, 54 éves korában.

Társszerzőként az Antikvarium.hu-n elérhető kötetei.

 

Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem