1.034.985

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Karácsonytól Farsangig

A Családi lap füzetsorozatának háztartási különkiadványa - sok recepttel és érdekességgel

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Lapkiadó Vállalat Kereskedelmi Irodája
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal, grafikákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az év ünnepei, téli népszokások2
Ünnepi előkészületek4
Ehető karácsonfadíszek5
Mézes függelék I.
Mézes-diós függelék
Vaníliás függelék
Vaníliás karikák
Édes perecek
Linzer
Gesztenyés szaloncukor
Karácsonyesti ajánlatunk6
Halászlé pontyból
Rizses halragu
Pontyszelet tejfölben sütve
Rántott pontyfilé tartármártással
Húsos csontleves
Kacsasült aszalt szilvával
Zöldséges kacsa
Töltött kacsa
Halfilé vajasan
Sertéskaraj, roston sütve
Jércemell roston
Pulykaleves
Csemege pulykasült
Töltelékajánlatok töltött pulykához7
Töltelék
Gesztenyetöltelék
Gesztenyével töltött pulykamell
Gombával tűzdelt töltött pulyka
Gőzölt libapecsenye
Tűzdelt szárnyashúsok
Desszertek (gyümölcskészítmények)8
Aszalt szilva vörösborban
Gyümölcsserleg
Grape-fruit-koktél
Vaníliaparfé
"Nagymama" mézes, narancsjammal
Lángoló palacsinta, banánnal töltve
Banánkrém tejszínhabbal
Gesztenyehab
Töltött narancs
Italok9
Vegyes gyümölcslé
Ribizlikoktél
Narancskoktél
Banánkoktél
Málnakoktél
Cseresznyekoktél
Alkoholos narancskoktél
Terítés10
Reggelihez
Ebédhez
Vacsorához
Alkalmi, ünnepi asztal
Néhány tanács a tálaláshoz
Ki mit reggelizik?11
Vendégfogadás - ünnepeken12
Borleves
Amerikai tea
Indiai tea
Tejszínes tea
Vendégfogadás délután vagy késő este
Teasütemények12
Ribizlis linzer
Brnói vaníliás korong
Vaníliás kifli
Párizsi rudacskák
Desszertek, csemegék13
Diós golyó
Fügebomba
Marcipángolyó
Kókuszcsemege
Gesztenyegolyók
Csokoládés golyók
Gesztenyecsemege
Gesztenyés mignon
Mazsolás tekercs
Csokoládés narancs
Karácsonyi koszorúcskák
Karácsonyi ostya
Diós tekercs
Szilveszteri kalács
Töltött narancs
Banánnal töltött narancs
Áfonyasaláta
Kávékészítés15
Neszkávé kakaóval
Kávé csokoládéval
Kávé konyakkal
Török kávé
Kávé mézzel
Kávé tojással
Kártyapartik15
Vegyes falatkák
Fondue-változatok I.
Fondue II.
Fondue III.
Fondue IV.
Sós sütemények16
Apró sajtos pogácsa
Túrós pogácsa
Leveles tepertős pogácsa
Sajtos, sós
Krúdy Gyula: A pesti embereket meg kell tanítani enni!17
A természet terített asztala18
Táplálkozás
Gyűjtögetett táplálékok
Levelek, virágok
Fűszernövények
Gyümölcsök, termések
Gombák
Fűszerek és felhasználási tanácsok20
Fűszerkeverékek22
Néhány étrend idős olvasóinknak22
Az idős emberek táplálkozásáról23
Szilveszteri előkészületek24
Hagyományos szilveszteri ételek
Szilveszteri vacsoraajánlatok24
Narancsos nyúlcomb, vörös borban
Rablóhús flambírozva
Sertéskocsonya
Nyúlmájpástétom aszpikban
Gombás tyúk "bakonyi" módra
Vadas kacsa
Majoránnás sült kacsa
Hidegtálak26
Aszpik készítése
Díszítőanyagok
Hidegtálakhoz, szendvicsekhez szükséges galantinok, pástétomok27
Húsok elkészítési módja
Húspástétom
Májpástétom
Jércegalantin
Angol bélszín készítése
Szendvicsek, falatkák28
Zakkuszki (falat)
Sonkás vagy tojásos kenyérrudacskák
Szalámis falatkák
Parasztcipók
Gyöngyhagymával pácolt virsli
Töltött kifli
Töltött zsemle
Velős pirítós
A vaj színezése - szendvicsekhez
Sertéssültes szendvics
Májkrémes szendvics
Halas szendvics
Szendvicstorta
Meleg szendvicsek30
Virslis meleg szendvics
Tojásos zsemle
Kolbászos-juhtúrós szendvics
Sonkás-tormás szendvics
Juhtúrós-gombás szendvics
Húsos meleg szendvics
Sajtos meleg szendvics
Virslis meleg szendvics
Gombás meleg szendvics
Sonkás-tormás meleg szendvics
Hasék31
Húsos
Kolbászos
Sonkás
Káposzta haséval töltve
Hasés palacsinta
Sós sütemények31
Köménymagos rudak
Sajtos rudacskák
Töpörtyűs pogácsa
Sonkás kifli
Sonkás lepény
Sósperec
Krumplispogácsa
Juhtúrós pogácsa
Káposztás pogácsa
Tejfölös pogácsa
Vajaspogácsa
Sonkás pogácsa
Sajtos gömbök
Sajtos csókok
Burgonyás rudak
Sonkás tészta
Aforizmák, szállóigék, kiemelkedő gondolatok, figyelemre méltó idézetek - az étkezésről41
Jellegzetes ital: a szilveszteri krampampuli42
Szilveszteri puncs
Ananászpuncs
Ételek éjfélkor és éjfél után42
Korhelyleves
Tatárbifsztek
Hasznos tanácsok43
Ünnepek után - maradékokból44
Maradékokból készült ételek44
Hússal töltött palacsinta
Rakott zöldbab maradék húsok felhasználásával
Franciasaláta - maradék leveszöldségből
Burgonya- és pörköltmaradékokból készült egytálétel
Almamaradék sülttel töltve
Sajtban sült burgonya
Maradék rizs, dara
Hulladékanyagok felhasználása45
Jó tanácsok az idő- és jövedelemmegtakarításhoz45
A konyha higiéniája45
Egytálételek46
Kelkáposztatekercs
Rakott kelkáposzta
Házinyúl vadasan
Mustáros pecsenye
Rakott tarja
Lapocka körítve
Káposzta oldalassal
Karfiol paprikásan
Karfiol tojással
Pusztapörkölt
Római rakott burgonya
Vagdalthús "ínyenc"-módra
Csirkemáj rizottó
Rakott zöldbab
Sertéscsülök vele sült burgonyával
Babgulyás
Sólet
Ricset
Tojás paradicsommártással
Tojáspaprikás
Bundás felvágott
Tojástekercs
Velős tojás
Rizses ponty
Krúdy Gyula: Pesti gasztronómia vagy a forgalmi adó muladozása49
Disznótor50
Disznótoros káposzta
Hurka, kolbász vöröskáposztában párolva
Szűzpecsenye sütve
Sertéscomb savanyúan
Sertéstarja Fodor módra
Sertésmáj tűzdelve
Orjaleves
Házi disznótoros
Almás rétes
Krúdy Gyula: Disznóölés a Margitszigeten (1929)52
Gyermekfarsang54
"Lepkés" szendvics
"Teknősbéka" szendvics
Csörögefánk
Frissítő - gyerekeknek
Farsangi fánk
Forgácsfánk
Túrós fánk
Kis koszorúk gyermekeknek
Túrós perecek
Mandulás fánk
Bundásalma, svájci módon
Mézeskalács
Mézeskalács habmázzal
Mézeslepény
Italokhoz felszolgálható kiegészítő ételek56
Néhány jó tanács az italok felszolgálásához
A poharak megválasztása
Koktélok
Humor sütve-főzve57
Receptjeim58
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv