1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hódmezővásárhely régi képes levelezőlapokon

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Máyer Nyomda és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 86 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 31 cm x 22 cm
ISBN: 963-86087-6-5
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva. Megjelent 1500, kézzel számozott példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!
Különleges képeskönyvet tart most kezében Hódmezővásárhelyről, egy jellegzetes alföldi városról. Különleges, mert valamennyi benne szereplő kép korabeli képeslap, az 1898-1945-ös... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!
Különleges képeskönyvet tart most kezében Hódmezővásárhelyről, egy jellegzetes alföldi városról. Különleges, mert valamennyi benne szereplő kép korabeli képeslap, az 1898-1945-ös évek közötti időszakból. Városunk múltját idézzük meg: a fiatalok kedvéért, hogy megismerhessék és ezáltal jobban kötődjenek szülőhelyükhöz, és az idősebbek kedvéért, hogy emlékeiket felidézhessék. Valamennyiünk kedvéért, hogy eltöprengjünk az elmerült időn.
Sajnos, a Vásárhelyről megjelent ezernél is több képeslapot nem tehettük bele könyvünkbe. Válogatnunk kellett. Eközben az a szempont vezérelt bennünket, hogy a századforduló és századelő városát, az ott zajló életet minél sokrétűbben tudjuk bemutatni. A lapokat nem időrendben csoportosítottuk, hanem területi és tematikus elv szerint. Arra gondoltunk, hogy elvisszük Önöket a városközpontból kiindulva egészen a városszéli tanyákig.
Tegyenek tehát sétát az ötven-száz év előtti városban: ezek a lapok a dokumentum hűségével mutatják meg, milyen volt Hódmezővásárhely, és hogyan éltek itt elődeink.
Nagy lesz a kontraszt, ha a látottakat mai életünkkel és környezetünkkel összehasonlítják.
Ki-ki eldöntheti, előnyére változott-e a világ.
Lapozgassák tehát mindannyian olyan szeretettel és jóleső izgalommal, ahogyan a könyv készítői végezték munkájukat.
Kellemes élményt ígér és kíván ehhez mindenkinek
a Kiadó

A második kiadás elé:
Kedves Olvasó!
Ismét megjelent a "vásárhelyi képeslapos könyv", ahogy kedvesen nevezték néhányan. Négy év telt el az első kiadás óta, és csaknem három, hogy az utolsó példány is elfogyott. Sokan kérték számon már rajtam, és remélhetőleg még többen várják ezt az új kiadást. Remélem, még számosabban lesznek azok, akik ebből a kötetből ismerik meg a képeslapok és a régi Vásárhely csodálatos világát.
Bővített és javított kiadás ez: bővített, mert 25 új kép került bele, képeslapgyűjteményem legújabb szerzeményei, melyek segítenek teljesebbé tenni a régi város képét, hangulatát; és javított, mert az első kiadásban "bennmaradt" néhány hibát kijavítottuk.
Egy kis segítség a használathoz: A lapokhoz tartozó képaláírások alatt, kisebb betűfokozatból olvasható a képeslap kiadójának neve és a megjelenés évszáma, ha ismerjük ezeket az adatokat. A megjelenés helyét csak akkor közöljük, ha a kiadó nem hódmezővásárhelyi.
Induljunk hát az időutazásra, mindenkinek jó utat és jó szórakozást!
Bp., 2003. október. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv