1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Direktórium

A zsolozsma és a mise rendje a római kalendárium szerint az 1984. évre/Magyarország egyházmegyéi számára

Szerkesztő

Kiadó: Magyar Katolikus Püspöki Kar
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


ELŐSZÓ
A Magyar Katolikus Püspöki Kar 1983. június 2-3-i határozatával 1984. január 1-i hatállyal a magyárországi egyházmegyékben is bevezeti az 1970. január 1-én életbelépett új római... Tovább

Előszó


ELŐSZÓ
A Magyar Katolikus Püspöki Kar 1983. június 2-3-i határozatával 1984. január 1-i hatállyal a magyárországi egyházmegyékben is bevezeti az 1970. január 1-én életbelépett új római kalendáriumot és a Szentségi és Istentiszteleti Kongregáció által 1983. április 8-án CD 985/1982. sz. alatt jóváhagyott magyar naptárt (MN).
A szentmisét és a zsolozsmát tehát már ezek szerint kell végezni; ezen Direktórium is a fentiek figyelembevételével készült. A MN-ban az egyes szentek ünneplése néhol eltér az általános egyházétól. Ahol eltérés van, ott nem a Misekönyv (M), illetve a Liturgia Horarum dátuma az irányadó, hanem a Direktóriumé.
A szentmisét az előkészületben lévő végleges misekönyv megjelenéséig továbbra is az eddigi ideiglenes (betétlapos) misekönyvből végezzük, amely már az új római kalendárium alapján készült.
A zsolozsmához ,,Az imaórák liturgiája" című magyar zsolozsmáskönyv megjelenéséig az eddigi három könyv valamelyikét használhatj uk:.
a) A Liturgia Horarum-ot (LH) az eddigi magyar pro-priummal: Officia Propria Dioecesium Hungáriáé (PH)-val. A MN-ban vannak olyan emléknapok, amelyek nincsenek benne a PH-ban; a Direktórium az egyes napoknál jelzi azt, hogy hogyan végezhetők ezek megünneplése az új magyar proprium megjelenéséig.
b) Az Ideiglenes Zsolozsmáskönyv-et (IZS) úgy használjuk, ahogy azt a Püspöki Kar az előszóban engedélyezi. Aki azonban jobban akar alkalmazkodni a liturgikus évhez, illetve a -szentek emléknapjainak megünnepléséhez, felhasználhatja az egyes napoknál jelzett tanácsokat is. Ott közöljük azoknak a kötelező emléknapoknak könyörgéseit, amelyek nincsenek benne az IZS-ben. (Ezeket a lapokat esetleg ki is lehet emelni és beletenni a könyvbe.) Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Direktórium Direktórium Direktórium

A borító enyhén foltos. A kötés megtört.

Állapot:
940 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv