| Kiadó: | Minerva Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 31 oldal |
| Sorozatcím: | Színe-java |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Színes illusztrációkat tartalmaz. |
| Előszó | 1 |
| A befőzésről általában | 2 |
| Üvegek kezelése | 2 |
| Tisztítás, előfőzés | 3 |
| A befőttek tartósítása kigőzőléssel | 4 |
| Tartósítás konzerválószerekkel | 6 |
| Tárolás | 7 |
| Befőttek | 8 |
| Áfonyabefőtt | 8 |
| Almabefőtt | 8 |
| Birsbefőtt | 8 |
| Cseresznyebefőtt | 9 |
| Eperbefőtt | 10 |
| Gesztenyebefőtt | 11 |
| Kajszibarackbefőtt | 11 |
| Körtebefőtt | 11 |
| Málnabefőtt | 12 |
| Meggybefőtt | 12 |
| Őszibarackbefőtt | 13 |
| Párolt szilva, szilvareszter | 13 |
| Rebarbarabefőtt | 13 |
| Szederbefőtt | 14 |
| Szaliciles befőtt | 14 |
| Szilvabefőtt | 14 |
| Szilva szalicilben | 15 |
| Szőlőbefőtt | 15 |
| Zöldringlóbefőtt | 16 |
| Dúsabb cukortartalmú befőttek | 16 |
| Cukrozott gyümölcs | 16 |
| Cukrozott narancshéj | 17 |
| Dinnyehéj cukorban | 18 |
| Egres cukorban | 18 |
| Füge cukorban | 18 |
| Narancs cukorban | 19 |
| Sárgadinnye cukorban | 19 |
| Som cukorban | 20 |
| Tök cukorban | 21 |
| Zöld dió | 21 |
| Zöld mandula | 21 |
| Rumos befőttek | 22 |
| Eper rumban | 22 |
| Rumos meggy | 22 |
| Rumos szilva | 22 |
| Sárgabarack vagy vegyes gyümölcs rumban | 22 |
| Sárgadinnyebefőtt rummal | 23 |
| Ecetes befőttek | 24 |
| Ecetes cseresznye vagy meggy | 24 |
| Ecetes szilva | 24 |
| Kajszibarack ecetben | 24 |
| Szamóca, egres, cseresznye, meggy, sárgabarack rétesbe, pitébe, mártásnak | 25 |
| Befőzés cukor nélkül | 25 |
| Gyümölcsszörpök | 26 |
| Gyümölcslé készítése szörpfőzéshez | 27 |
| Főzés nélkül málnaszörp | 28 |
| Gyümölcsborok | 28 |
| Csipkebor | 29 |
| Francia marquise bor | 30 |
| Narancsbor | 30 |
| Ribiszkebor | 30 |
| Likőrök | 31 |
| Baracklikőr | 31 |
| Diópálinka | 31 |
| Meggylelke | 31 |
| Narancslikőr | 32 |