A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kiállítások - dekorációk

Módszertani tájékoztató kiállítások, dekorációk tervezéséhez, készítéséhez

Szerző

Kiadó: Fővárosi Művelődési Ház
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Felszabadulásunk 25. és Lenin születésének 100. évfordulójára készülve, - olyan kézikönyvet szeretnénk az üzemeknél, vállalatoknál, társadalmi szervezeteknél és művelődési otthonoknál dolgozó... Tovább

Előszó

Felszabadulásunk 25. és Lenin születésének 100. évfordulójára készülve, - olyan kézikönyvet szeretnénk az üzemeknél, vállalatoknál, társadalmi szervezeteknél és művelődési otthonoknál dolgozó népművelők részére átadni, mely hasznos,segítséget és útmutatást nyújthat további munkájukhoz.

A kiadvány szerkesztésekor arra törekedtünk, hogy általános, használatra alkalmas módszertani anyagot adjunk közre. Ezért a kettős jubileumhoz csak példákkal, tématervvel és az évfordulók alkalmából forgalomba kerülő segédanyagok felsorolásával kapcsolódik.

Kiadványunk első része a kiállítások előkészítésének, tervezésinek módszereivel foglalkozik. A tématervtől kezdve a kiállítás megnyitásáig gyakorlati példák felsorolásával, számos ábra és vázlat bemutatásával kíséri végig az olvasót, a kiállításkészítés egész munkafolyamatán. A tématerv és forgatókönyv vázlat tanácsokat, útbaigazítást nyújt a kiállítások hatékonyságának fokozásához, a helyileg alkalmazható kiállítástípus megválasztásához, a tématerv kialakításához. Módszeresen foglalkozik az országos eseményekhez kapcsolódó helyi jellegű kiállítások készítésével, továbbá az üzemek, vállalatok, termelőszövetkezetek életét, történetét bemutató kiállítások készítésével.

A művészi igényességgel készült vázlatok a kiállítási installációk készítésének egyszerűbb módjaival ismertetik meg az olvasót. Többek között olyan sokoldalúan felhasználható tablótervvel, amely egyaránt alkalmas a közelmúltban forgalomba került plakátsorozatok bemutatására, tárgyi anyagokat tartalmazó politikai, dokumentációs kiállítás, valamint könyvkiállítás készítésére.

Kiadványunk második részében a dekoráció tervezés és készítés egyszerű és hatékony módszereinek ismertetésével, betűminták látványtervek, stb. bemutatásával olyan terület munkáját kívánjuk segíteni, amellyel eddig keveset foglalkoztunk. Vissza

Tartalom

Kiállítások
A kiállításrendezés munkamenete 6
A tématerv 11
A forgatókönyv 14
A művészi, műszaki terv 18
Berendezési tárgyak 21
Vitrinek 23
Tablók 31
Vándorkiállítások installációja 31
Kiállítási tárgyak elhelyezése 32
Szövegírás 37
Dokumentációs anyagok 38
Világítás 39
Műtárgyak, művészi dekoráció 42
Dekorációk
Tervezés 48
Arányok 50
Színek 53
Díszítő anyagok, belső dekoráció 50
Zászlódíszek 52
Címerek, jelvények, emblémák 54
Épület dekoráció 55
Munkahely díszítése 56
Feliratok 56
Betűírás 57
Látványtervek 78
Kiállítások és dokumentációs anyagok jegyzéke 91
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv