A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Cserkész 1941. április 1.

A Magyar Cserkészszövetség hivatalos lapja - XXII. évfolyam, 14. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magyar Cserkészszövetség
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím: Magyar Cserkész
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. Nyomatott Tolnai nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T. mélynyomó körforgógépein, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a lapból:

És minden október elején...

A cserkész sokat adott a magyar nemzetnek s a társadalomnak. A magyar cserkészet az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb ajándékozója.
Most újra... Tovább

Előszó

Részlet a lapból:

És minden október elején...

A cserkész sokat adott a magyar nemzetnek s a társadalomnak. A magyar cserkészet az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb ajándékozója.
Most újra nagyszerűt gondolt a cserkészfiú. „Ötvenezren vagyunk! Ha szívvel, akarattal mind egy célra összefognánk, valami egészen "nagystílűt alkothatnánk!"
A lelkek mélyén öntudatlan ott bujkált ugyanaz a teremtő gondolat, amely a nagy háborúban elsőnek elbukott baráti nemzetnek, a lengyelnek fiait mozgatta, amikor a sovinieci csonka hegykúpon új hegyet kezdtek építeni nemzeti hősük, Pilsudszky tábornagy emlékére. Minden lengyel férfi, asszony, lány és fiú el kellett hogy zarándokoljon Soviniecbé, hogy egyetlen talicska földet a maga kezével kiásson a lebontásra ítélt szomszéd hegyből és maga talicskázza fel az épülő Pilsudsky-hegyre. Csikorogtak a talicskák, feszültek az izmok, milliók vándoroltak egyre az emlékmű felé és sok-sok kis göröngyből hegy emelkedett az égnek...
Ötvenezren vagyunk! Ha mindnyájan csak egyetlen fillért adunk, az ötvenezer fillér:, ötszáz pengő. Ha tízszer adunk egy-egy fillért, az ötezer pengő: abból egy szegény magyar családot talpra lehet állítani. Ha egy évben nem tíz, hanem hetven alkalommal dobná minden cserkészfiú és cserkészférfi a maga fillérjét az áldozat-perselybe, abból évente 35.000 pengős összeg állna valami nagyszerű cél rendelkezésére...
Ebből az egyszerű számításból született az ötlet: minden magyar cserkész minden formális cserkésztevékenysége alkalmával dobjon egy fillért a csapat áldozat-perselyébe: őrsi gyűlés, rajgyülés, csapatgyűlés, kirándulás alkalmával, csapatünnepély vagy csapatelőadás estéjén, táborozás minden egyes napján - csak egyetlen fillért! Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv