1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jávai táncosnő

Szerző
Fordító

Kiadó: Aurora Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 155 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Bányai és Várkonyi Könyvnyomda nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

- Óhajtja, uram, belülről megnézni? - kérdezte a fehér tógába öltözött bennszülött templomszolga és kinyitotta előttem a templom kapuját.
Kellemes hűvösség csapott meg és ez gyorsította... Tovább

Előszó

- Óhajtja, uram, belülről megnézni? - kérdezte a fehér tógába öltözött bennszülött templomszolga és kinyitotta előttem a templom kapuját.
Kellemes hűvösség csapott meg és ez gyorsította elhatározásomat.
A trópusi meleg alaposan megizzasztott. Pedig éppen csak hogy neki indultam, hogy megtekintsem a várost.
Tegnap este érkeztem Batáviából Semarangba. Jól kialudtam magam a Hotel Buitenzorg-ban. Ablakom a tengerre nyilt és így az éjszakai kellemes, sós levegő mély álomba merített.
Frissen keltem fel és lementem az utcára. A forgatag hamarosan elkapott, barnabőrű bennszülöttek, fehér tunikában, szakállas holland farmerek és európai utasok sietnek ide és tova a keskeny utcákon., Itt-ott egy-egy kétkerekű palankint húz maga után a fürgelábú maláji fiú és időnkint egy-egy autó tülkölése is hallatszik.
A zaj, forgatag és rohamosan fokozódó meleg azonban hamarosan kifárasztottak.
Nem azért jöttem ebbe a kis jávai városba, hogy éljem a nagyvárosok rohanó életét. Pihenni akarok fürödni és vitorlázni a tengeren, elnyújtózkodni a pálmafák hűs árnyékában és semmire sem gondolni.
Néhány nappal ezelőtt még Saigonban, a Café de la France-ban írtam hosszú riportjaimat a Journal de Paris számára, és hallgattam Ambroise barátom végeláthatatlan fecsegését...
Vissza

Fülszöveg

Francia ujságiró és angol leány, európai mérnök és jávai táncosnő, nemzetközi kalandor és indiai hercegnő - ily ellentétes emberek élete, szerelme, boldogsága és halála közepette sodródnak az események egy nagyarányú bűntény körül, a részben tragikus, részben boldog vég felé. S a háttérben a történelmi események előrevetődő árnyékában maga Jáva verejtékező benszülötteivel, holland uraival, nemzetközi kolóniáival. Gazdag ültetvények, fejlődő városok, modern paloták. Termékeny földek és kopár, vulkanikus csúcsok. Kápráztató gyümölcsök, virágok bóditó illata - és fojtogató kéngőz. A keletindiai szigetvilág csillogó drágaköve: Jáva, az ellentétek, a modernség és babona, alázatosság és pusztitó szenvedély, a legnagyobb gazdagság és a legnagyobb nyomor csodálatos világa. Erről a világról szól az ismert szerző legújabb regénye: A jávai táncosnő.

L. D. Humer

L. D. Humer műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: L. D. Humer könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv