1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gustav Klimt

Gustav Klimt

Szerző
Róla szól

Kiadó: Berghaus Verlag
Kiadás helye: Kirchdorf-Inn
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 131 oldal
Sorozatcím: Artbook International
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 35 cm x 24 cm
ISBN: 3-7635-0122-3
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér reprodukciókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A város, ahol Gustav Klimt élt, a belle époque, a szép kor Bécse, kétmillió lakosával Európa negyedik legnagyobb városa, páratlan kulturális virágzást élt át a századfordulón. Művészek és... Tovább

Előszó

A város, ahol Gustav Klimt élt, a belle époque, a szép kor Bécse, kétmillió lakosával Európa negyedik legnagyobb városa, páratlan kulturális virágzást élt át a századfordulón. Művészek és értelmiségiek valóságos alkotói lázban égtek, miközben realitás és illúzió, a hagyományos és a modern között őrlődtek. Kései kivirágzásában, a bukás előtti utolsó fellobbanásában a város, mely olyan polgárokat mondhatott magáénak, mint Sigmund Freud, Otto Wagner, Gustav Mahler és Arnold Schönberg, az "apokalipszis laboratóriuma" lett.
A nagyravágyásáról, fényes vacsoráiról, az örömök mértéktelen hajszolásáról ismert uralkodó nagypolgárság felpezsdítette a város kultúráját.
Ebből a "laboratóriumból" bontakozott ki Klimt művészete. Látomásai csordultig voltak élettel, de megjelent bennük a haláltudat is. Alkotásaiban a hagyományos és a modern találkozott össze és kapcsolta egybe a letűnő világot a felsejlővel. Lebilincselő élmény elmerengeni az érzéki vonalakon, művei kaleidoszkóp-szerű kompozícióján, a bőséggel áradó díszítésen, és megkísérelni megfejteni a képek titkait. A nézőt mindenekelőtt Klimt központi témája, a női szépség ragadja meg.
"Minden művészet erotikus" - hirdette az "Ornamens és bűn"-ben Adolf Loos. Klimt - jóval megelőzve az expresszionistákat és a szürrealistákat - vállalta a szexualitás nyílt ábrázolását, sőt azt hitvallásává és művei vezérmotívumává tette. Bécs álmatag, mégis túlfűtött légköre arra ösztönözte a művészt, hogy az erotikát állítsa a középpontba, és főszereplővé a Nőt tegye. Vissza

Fülszöveg

Az alábbi kötet Gustav Klimt életét és művészetét mutatja be, az ifjú éveitől kiindulva a bécsi szecesszió korának ismertetésén át egészen a kései művekig.
Számos színes és fekete-fehér reprodukcióval illusztrálva.

Tartalom

festészet, művészet, szecesszió, Bécs, falfestmények, tájképek

L. Schmidt

L. Schmidt műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: L. Schmidt könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv