1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tészta variációk

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Geomédia Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím: Szabad Föld Könyvtár
Kötetszám: 18
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A tészta alapvető élelmiszer, a világon mindenütt ismerik és fogyasztják. Mi, magyarok évente öt kilogrammot, az olaszok a hatszorosát, a japánok csak kétkilónyit. A tésztás ételek ma igen... Tovább

Előszó

A tészta alapvető élelmiszer, a világon mindenütt ismerik és fogyasztják. Mi, magyarok évente öt kilogrammot, az olaszok a hatszorosát, a japánok csak kétkilónyit. A tésztás ételek ma igen divatosak, mivel mindenütt kedvelt a mediterrán, illetve az olaszos konyha.
Néhány évtizede nem volt ennyire népszerű, mert hizlalónak tartották; mára bebizonyosodott, hogy nem a tészta az, hanem amit ráteszünk. (Ugyanaz igaz rá, ami a szendvicsre: nem a kenyér hizlal, hanem a kalóriadús rajtalévők.)
A tészta könnyen emészthető, ugyanakkor laktat, gyerekek, betegek, diétázók is fogyaszthatják - csak nem füstölt szalonnával kell tálalni. Lehet főételként enni, de ideális kiegészítő is, illik hozzá mindenféle hús, a sajt, a túró, a zöldségfélék, a mák és a dió. Lehet édes vagy sós, előétel vagy desszert, szóval bármikor ehető; mindenkinek érdemes tudni néhány alapreceptet. Pár perc alatt is készíthető belőle étel, de az ünnepi asztalra is alkalmas némelyik bonyolult vagy drága alapanyagokat tartalmazó fogás.
Gyűjteményünkben egyaránt szerepelnek a magyar családokban hagyományos tésztaételek, de újdonságnak számító hozzávalók és elkészítési módok is. Ma már annyi új zöldségféle, sajt vagy hal kapható, hogy mindenkinek érdemes néhány új receptet fölvenni a palettájára, biztosan sikere lesz vele. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Amit a tésztákról tudni kell 7
Tojásos vagy tojás nélküli? 7
Tésztagyúrás otthon 8
A tészta szárítása 9
Milyen alakú tésztát válasszunk? 10
A tészta főzése 10
Puhára vagy fogravalóan? 11
Öblítsük vagy ne? 12
Mennyit számítsunk egy főre? 12
Ízesítés 13
Mártás készítése 13
A tészta és a rátétek, mártások aránya 14
Sajtok 15
Tésztás levesek 16
Lebbencsleves 16
Tarhonyaleves 17
Reszelttészta-leves 17
Minestrone 19
Szabógallérleves 20
Bazsalikomos paradicsomleves
kagylótésztával 21
Tésztás csirkeleves 22
Tavaszi zöldségleves csipetkével 23
Tésztából készült levesbetétetek 25
Cérnametélt, aprótészta 25
Apró kocka, rizstészta, betűtészta 25
Csipetke 26
Csurgatott tészta 26
Galuska 26
Vajgaluska 27
Sajtgaluska 27
Daragaluska 28
Szabógallér 28
Sajtos derelye (ravioli) 28
Tészták köretnek készítve 29
Galuska 29
Tarhonya 29
Makaróni, spagetti vagy más tésztaféle húsételek mellé 29
Zsemlegombóc 30
Túrófánk 30
Dödölle 31
Puliszka 32
A legismertebb alapmártások 33
Paradicsomos 33
Genovai 34
Tavaszi (primavera) 35
Alfredo 36
Napolitana 36
Pesto 37
Carbonara 38
Bolognai mártás 39
Sós, főtt tészták 40
Krumplis tészta 40
Káposztás kocka 41
Sajtos metélt 41
Sajtmártásos makaróni 42
Túrós csusza 43
Kapros, juhtúrós metélt 44
Sonkás tészta 44
Sonkás felfújt 45
Tojásos galuska 46
Juhtúrós galuska 47
Spenótos galuska sült juhsajttal 47
Gorgonzolás metélt 48
Erdei gombás, paradicsomos orsótészta 49
Gombás, zöldséges tészta 50
Snidlinges széles metélt 51
Sonkás-spárgás orsó 52
Padlizsános tészta I. (sajtos) 53
Padlizsános széles metélt 2. (fokhagymás) 54
Fokhagymás, bazsalikomos spagetti (I.) 55
Fokhagymás, bazsalikomos spagetti (2.) 56
Spenótos masnitészta 57
Pirított csirkemáj csavart tésztával 57
Csirkés makaróni csőben sütve 58
Pestós metélt friss tésztából 60
Kelbimbós vagy brokkolis tészta 61
Húsos-kel káposztás tészta 62
Szardíniás orsó 63
Sprotnis spagetti 64
Tonhalas tészta 65
Gombás-tonhalas tészta 65
Szabad Föld Könyvtár 18
Szicíliai makaróni tonhallal, olajbogyóval 66
Füstölt lazacos metélt 68
Spagetti carbonara (szénégető spagettije) 68
Sonkás, ananászos tészta 70
Bolognai spagetti 71
Milánói makaróni 72
Nápolyi rakott makaróni 73
Póréhagymás sült tészta 74
Cukkinis spagetti 75
Diós-fokhagymás spagetti 76
Lasagne 76
Klasszikus lasagne 77
Húsos-gombás rakott tészta (lasagne) 79
Kelkáposztás rakott tészta (lasagne) 80
Slambuc 82
Öhöm (öhön) 83
Zöldséges tarhonya virslivel 83
Spenótos derelye (ravioli) friss tésztából 84
Sonkás-paradicsomos derelye (ravioli) friss
tésztából 85
Húsos derelye friss tésztából 86
Gombás sült tészta 88
Burgonyával készült tészták 90
Burgonyás alaptészta 90
Paradicsomos burgonyagombóc
bazsalikommal (gnocchi) 92
Sajtos gombóc (gnocchi) 93
Sztrapacska 95
Káposztás sztrapacska 95
Túrós puliszka 96
Kukoricás gombóc (gnocchi) 97
Édes, főtt tészták 99
Diós (mákos) metélt 99
Rakott metélt 100
Szilvalekváros derelye 101
Túrós derelye 102
Almás-baracklekváros sült metélt 103
Almás-mézes sült metélt 104
Tésztafelfújt 105
Habos diós metélt 106
Citromos metélt 106
Epres habos metélt hidegen 107
Gesztenyés metélt 108
Mandulás-mézes cérnametélt 109
Tejfölös-mazsolás cérnametélt 109
Burgonyával készült édes tészták 111
Barackos (vagy szilvás) gombóc 111
Mézes, sült barackos gombóc 112
Szilvalekváros derelye burgonyás tésztából 113
Burgonyasodrott (nudli) 115
Túróval készült tészták 116
Túrógombóc 116
Stíriai metélt 117
Vargabéles 118
Hideg tésztasaláták 120
Tésztasaláta magokkal és színes zöldséggel 120
Tonhalas tésztasaláta 121
Gyümölcsös-sajtos tésztasaláta 122
Zöld spárgás tésztasaláta 123
Mexikói tésztasaláta 125
Betűrendes névmutató 127

Láhner Mária

Láhner Mária műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Láhner Mária könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tészta variációk
Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv