| Előszó | 3 |
| Levesek, előételek | 5 |
| Fácánleves | 5 |
| Szarvas gulyásleves | 5 |
| Vadászleves | 6 |
| Pikáns vadcsontleves zöldséges grízgaluskával | 6 |
| Vadnyúlvagdalt | 7 |
| Vadhús saláta | 7 |
| Vadmájpástétom | 7 |
| Vaddisznó kocsonya | 8 |
| Őzkrokett Cumberland mártással | 8 |
| Rántott palacsinta bormártással | 8 |
| Vadpástétom tésztában | 9 |
| Vadszárnyasok | 10 |
| Fürj | 10 |
| Fürj fészekben | 10 |
| Májjal töltött ínyenc fürj | 10 |
| Fürj maláj módra | 11 |
| Fogoly | 12 |
| Fogolypecsenye vincellér módra | 12 |
| Fogolybecsinált | 12 |
| Fogoly kelkáposztában I. | 12 |
| Fogoly kelkáposztában II. | 13 |
| Sült fogoly lencsepürével | 13 |
| Fogoly pezsgős krémmártásban | 14 |
| Fácán | 14 |
| Pácolt fácán elzászi módra | 14 |
| Mustos töltött fácán | 15 |
| Tűzdelt fácánpecsenye almával | 15 |
| Lecsós fácán | 16 |
| Amolyan egyszerű töltött fácán | 16 |
| Bakonyi fácánmell | 17 |
| Tűzdelt fácánmell diós-meggyes mártással | 17 |
| Vadkacsa | 18 |
| Vadkacsa madeira mártásban | 18 |
| Libamájas töltött vadkacsa | 18 |
| Vadkacsa narancsos krémmártásban | 19 |
| Vadliba | 20 |
| Sült vadliba birsalmával | 20 |
| Gombás-olivás töltött vadliba | 20 |
| Kis- és nagyvadak | 21 |
| Vadnyúl | 21 |
| Ananászos vadnyúl krémmártásban | 21 |
| Nyúlpecsenye béarni mártással | 22 |
| Vadnyúlpaprikás | 22 |
| Vadnyúl paradicsommártásban | 22 |
| Pácolt nyúlgerinc | 23 |
| Nyúl vadasan | 23 |
| Gombás nyúlszeletek | 24 |
| Vadnyúl mentamártásban | 24 |
| Nyúlpecsenye olivabogyóval Camilla módjára | 24 |
| Vadnyúl provánszi módra | 26 |
| Vaddisznó | 26 |
| Vaddisznógombócok almás káposztával | 26 |
| Vörösboros vaddisznóragu | 27 |
| Káposztás-kapros vaddisznósült | 27 |
| Rendhagyó, rántott vadmalacborda | 28 |
| Szilvás-almás vaddisznósült | 28 |
| Vaddisznócomb édeskés-savanykás mártásban | 29 |
| Tejben párolt vadmalac gyümölcsmártással | 30 |
| Őz | 31 |
| Őzhús Stroganoff módra | 31 |
| Zöldborsós-gombás őzraqu | 32 |
| Tárkonyos őzgerinc | 32 |
| Bajor őzgerinc | 32 |
| Pirított őzérmék májas-gombás-mandulás raguval | 33 |
| Töltött őzlapocka őszibarack-szilva körítéssel | 34 |
| Magyaros pirított őzmáj | 34 |
| Szarvas | 35 |
| Gombás szarvastokány | 35 |
| Szarvasgerinc kaprimártásban | 35 |
| Szarvasszeletek Villa Franca módra | 35 |
| Szarvasgerinc gesztenyés gombaraguval | 36 |
| Brassói szarvascomb | 36 |
| Szarvasszeletek Vízvári Mariska módra | 38 |
| Szarvasszeletek burgundi mártásban | 38 |
| Halak | 39 |
| Szegedi halászlé pontyból | 39 |
| Korhely halászlé Reviczky módra | 39 |
| Rácponty | 40 |
| Fanyarédes pontyszeletek sörmártásban | 40 |
| Borban párolt töltött ponty | 40 |
| Ponty olívás paradicsommártásban | 41 |
| Mandulás sült ponty | 41 |
| Tejfölös harcsapaprikás | 41 |
| Harcsaszeletek fokhagymás bormártásban | 42 |
| Harcsa narancsos mártásban | 42 |
| Harcsa kínai módra | 43 |
| Angolna zöldséges Mornay mártásban | 44 |
| Angolna dervis módra | 44 |
| Zsályás angolna saját levében | 44 |
| Angolna Orly módra Choron mártással | 45 |
| Rántott csuka Colbert módra | 45 |
| Csukaszelet rózsaszín mártásban | 45 |
| Paradicsomos-babos csuka | 46 |
| Csuka balti módra (lazaccal) | 46 |
| Széki töltött compó | 47 |
| Ínyenc módra töltött pisztráng | 47 |
| Sonkás-májas töltött pisztráng | 48 |
| Mazsolás-rákos pisztráng | 48 |
| Ánizsos párolt pisztráng | 50 |
| Zucchinivel töltött pisztráng | 50 |
| Kecsege kaviáros mártásban | 50 |
| Kecsege kaprimártásban | 51 |
| Normandiai kecsege | 51 |
| Kecsege fűszeres majonézzel | 52 |
| Süllő zöld morzsában | 52 |
| Kecsege konyakos mártásban | 53 |
| Kunkori süllősült | 53 |
| Töltött süllő vagy fogas fehérborban | 53 |
| Fogasfilé gombamártásbhan | 54 |
| Fogasbatyu fűszeres mártással | 54 |
| Fogasfilé szardellás-kapris vajjal | 54 |
| Fogas diómártásban | 55 |
| Függelék | 55 |
| A vadakról röviden | 55 |
| Páclé I. | 56 |
| Páclé II. | 56 |
| Olajos pác | 56 |
| Pástétomfűszerek | 56 |
| Majonéz | 56 |
| Tartármártás | 57 |
| Tejfölös, almás tormamártás | 57 |
| Cumberland mártás | 57 |
| Besamel mártás | 57 |
| Béarni mártás | 57 |
| Choron mártás | 58 |
| Spanyol- vagy barnamártás | 58 |
| Madeira mártás | 58 |
| Almapüré | 58 |
| Zsemlegombóc | 59 |
| Petrezselymes galuska | 59 |
| Tarhonya | 59 |
| Csipetke | 59 |
| Burgonyakrokett | 60 |
| Burgonyafánk | 60 |
| Puliszka | 60 |
| Sós palacsinta | 60 |
| Paradicsomhámozás, -előkészítés | 60 |
| Gombatisztítás | 60 |
| Párolt vöröskáposzta | 61 |
| Hogyan győződhetünk meg arról, friss-e a hal? | 61 |
| A halak tisztítása és előkészítése | 61 |
| A halakról röviden | 62 |
| Házias mértékegységek | 62 |