1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

99 vendégváró 33 színes ételfotóval

Szerző

Kiadó: Sanoma Media Budapest Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím: 99-33
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 978-615-5008-74-0
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hol vannak a régi szép (?) idők, amikor - különösen vidéken vagy jeles alkalmakkor - többnapos vendégeskedések, reggeltől estig tartó, gyomorpróbáló trakták jelentették a családi kapcsolatok... Tovább

Előszó

Hol vannak a régi szép (?) idők, amikor - különösen vidéken vagy jeles alkalmakkor - többnapos vendégeskedések, reggeltől estig tartó, gyomorpróbáló trakták jelentették a családi kapcsolatok ápolásának, a hagyományok őrzésének vagy a társas érintkezésnek szinte egyetlen lehetséges, legfontosabb formáját! Akár kicsi, akár nagy volt a mulatság, nagyanyáinknak ugyancsak kellett érteniük az anyáról lányra szálló vendéglátás művészetéhez, amely komoly tudást és erőpróbát feltételezett.
Amikor szinte hitetlenkedve és némi nosztalgiával olykor belelapozunk a kifakult, kissé máladozó szélű fényképeket rejtő albumokba vagy a valamikor féltékenyen őrzött receptesfüzetekbe, olyan érzésünk támad, mintha archív filmet néznénk, netán valamiféle mese közepébe csöppentünk volna. Pedig ha ezek a relikviák beszélni tudnának, hamar kiderülne, hogy a csipkezsabós-hagymakontyos és a mellényes-brillantinos elegancia ellenére akkor is megvolt mindenkinek a maga gondja-baja, és a vendég személye gyakran valóban őszinte örömet, felüdülést jelentett. Vissza

Tartalom

Előszó3
Csipegetnivalók
Zellerszirom almás tormakrémmel4
Körözöttel töltött paprika4
Padlizsánkrémmel bélelt paradicsompaprika4
Kecsketúrós-sajtos paprikaladik6
Sajtkrémes mártogató7
Borban főtt rokfortos körte7
Töltött camembert-falatkák9
Sajtos-gyümölcsös datolyafalatkák9
Sajtos nyárstrió10
Mozzarellás nyársak10
Szőlős-pisztáciás sajtgolyócskák10
Színes sajtgolyók11
Zellerszár lazacos tonhalkrémmel12
Uborkakrémmel töltött paradicsom13
Halkrémes uborkakosárkák13
Sajtos-olívás sonkanyársak14
Dinnyenyársak parmai sonkával14
Sonkás grissinifalatkák14
Pikáns padlizsántekercsek16
Mór húsfalatkák16
Fokhagymás sült paprika16
Csípős illatos gyöngyhagyma17
Zöldfűszeres-sós pirított magok18
Almás pulkyamájfalatkák18
Töltött fasírtocskák18
Tepsiben sült fasírtpizza-falatkák19
Szezámmagos csirkebuzogányok21
Fodros húsfalatkák21
Zöldfűszeres tartármártás21
Ördögmártás21
Gyümölcsös currymártás22
Kókuszos-ananászos csirkefalatkák22
Csülökegérkék tormamártással22
Sós sütemények, szendvicsek
Sonkás-ananászos táska és stangli23
Húsos-gombás táska24
Rácsos-túrós spenóttorta24
Szalonnás sajttorta26
Túrós-szalonnás perec26
Gyömbéres muffin26
Lazacos csillag27
Sajtkrémes fészek28
Sonkás és sajtos roló29
Virsli pongyolában, mustármártással30
Spenótos-mazsolás táska30
Kapros-juhtúrós bourekas30
Húsos-zöldséges batyu31
Avokádókrémmel töltött fánkocskák31
Lazackrémmel töltött fánkocskák33
Sajtkrémmel töltott fánkocskák33
Bazsalikomos töltött kenyérkék33
Toszkán olívás lapos kenyér34
Csípős paprika- és fokhagymás spenótkrém34
Sonkás-hagymás rácsos pite35
Sonkás-tökmagos bukta36
Fűszeres csiga pizzasütő módra36
Túrós-zöldséges csiga38
Padlizsános pizzafalatkák38
Sonkás, lazacos és sajtos canapé39
Sonkavirágos canapé40
Sárgarépás-tojásos szendvics40
Bruschettaváltozatok41
Bruschetta szicíliai padlizsánraguval41
Tramezzini mortadellával, paradicsommal42
Rakot kenyérhasáb42
Mikádó, avagy töltött baguette44
Sajtos-fokhagymás rakott baguette44
Villás finomságok
Diós-mozzarellás céklasaláta45
Ráksaláta ananászbölcsőben46
Tésztasaláta pizzasütő módra47
Tarka rizssaláta47
Rizssaláta rákkal, spárgával47
Babos-tonhalas paradicsomsaláta48
Krumplis-uborkás heringsaláta48
Pulykás salátakoktél50
Csirkés-narancsos Waldorf-saláta50
Tavaszi kacsamellsaláta50
"Formás" orosz csirkehússaláta52
Zöldfűszers sajthasáb53
Aszpikos-húsos zöldséghasáb53
Sonkás-zöldséges tojásaszpik54
Spárgakrémhab54
Tatárbifsztekkel töltött tojás56
Zöldfűszeres töltött tojás57
Csípős töltött tojás57
Lazackrémes töltött tojás58
Kaszinótojás58
Ringlis töltött tojás58
Sajtos-zöldséges omlett-tekercs59
Sonkás-brokkolis omlett-tekercs59
Cukkinis sertésrolád60
Pulykamell Wellington módra60
Pulykamell pikáns mártással62
Kolbászos-tojásos pulykamell63
Hátszínszeletek illatos-fűszeres tartásmártással63
Grillezett zöldségtál kaprimártással64
Gesztenyés pulykapástétom64
Narancsos sonkapástétom65
Csirke-nyúl pástétom65
Pecsenyelibamáj-pástétom66
Függelék
A padlizsán előkészítése68
A paprika sütése68
A paradicsom hámoztatása68
A gomba tárolása, tisztítása68
Néhány szó a borokról68
Néhány hasznos tanács a vendégváráshoz69
Betűrendes tárgymutató70
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv