813.939

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Új filmlexikon I-II.

A-K/L-Z

Szerkesztő

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 1.620 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-05-1627-6
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.

Fülszöveg

Az 1964-ben megjelent Filmkislexikon régóta hiányzik a könyvesboltok és antikváriumok polcairól. Az Akadémiai Kiadó a filmbarátok népes táborának egyre sürgetőbb kívánságát teljesíti, amikor útjára bocsátja az Új Filmlexikont.
Elődjével, a Filmkislexikonnal egybevetve az Új Filmlexikon anyaga sokat gazdagodott. A terjedelem bővülése nemcsak azt tette lehetővé, hogy az egyes alkotók, színészek 1964-ben "lezárt" pályáját újabb műveikkel egészítsük ki, hanem módot adott több száz napjainkban feltűnt vagy a régebbi kötetből kimaradt művész pályafutásának ismertetésére is. Korszerűsödtek az összefoglaló cikkek, és számos új cikk tájékoztatja az olvasót (absztrakt film, brazil, csehszlovák, francia új hullám, filmesszé, filmetüd, filmgiccs, filmmonográfia, filmrevű, filmszatíra, gengszterfilm, grúz neorealizmus, horror, irodalmi forgatókönyv, krimi stb.). Az első kötet mintegy 1800 címszava és 1100 képe nemcsak a szakemberek, újságírók munkáját könnyíti meg, hanem választ ad a mozi- és... Tovább
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Új filmlexikon I-II. Új filmlexikon I-II. Új filmlexikon I-II. Új filmlexikon I-II. Új filmlexikon I-II. Új filmlexikon I-II.

A kötetek védőborítói kissé sérültek. A lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
2.340 ,-Ft
35 pont kapható
Kosárba