A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Balatoni kikötők

Különlenyomat a "Vízügyi Közlemények" 1937. évi 3-4. számából

Szerző

Kiadó: Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím: Vízügyi Közlemények
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 19 cm
ISBN:
Megjegyzés: Különlenyomat. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal és egy kihajtható melléklettel illusztrált. Kir. Magy. Egyetemi Nyomda nyomása, Budapest. Német, angol, francia, olasz nyelvű összefoglalóval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"A jövő ködéből határozott vonalakkal kezd kibontakozni az új korszak: a vizek felhasználásának, hasznosításának korszaka." Ezeket a sorokat írta Sajó Elemér 1930. év tavaszán megjelent "Emlékirat... Tovább

Előszó

"A jövő ködéből határozott vonalakkal kezd kibontakozni az új korszak: a vizek felhasználásának, hasznosításának korszaka." Ezeket a sorokat írta Sajó Elemér 1930. év tavaszán megjelent "Emlékirat vizeink fokozottabb kihasználása és újabb vízügyi politikánk megállapítása tárgyában" című, nagyértékű és a jövőben zsinórmértékül szolgáló művében.
És íme azóta egy évtized sem múlott még el és a kijelölt feladatok közül máris több olyan végeztetett el és több olyan terv valósult meg, amelyeknek ilyen közeli kivitelét akkor még csak Sajó Elemér jövőbe tekintő szeme látta. Azóta ugyanis - csak a fontosabbakat említve - megépült a szolnoki tárház és átrakodó, sőt annak majdnem kétszeresére való bővítési munkái is befejeztettek; megkezdődtek a Budapesti Kereskedelmi Kikötő, a mai ú. n. Nemzeti és Szabad Kikötő nagyarányú bővítési munkálatai; folyamatban van a Körös csatornázását szolgáló második vízlépcső építése Békésszentandrásnál; biztosítva a balatonfüredi kikötő építése, legutóbb pedig, miután a Kormányzó Úr Őfőméltósága kihirdetési záradékkal ellátta az öntözőgazdálkodás előmozdításához szükséges intézkedésekre vonatkozó törvényt, megkezdődött az a hatalmas munka, amelynek révén az Alföld legaszályosabb része öntözővízzel lesz ellátható. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv