1.035.089

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mindenki grafológiája

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Van a grafológiának egy különleges adottsága, ami semmilyen más rendszerben nem található: olyan mint egy kaleidoszkóp, egy üvegprizma vagy egy dúsan terített svédasztal. De felidézhetném a... Tovább

Előszó

Van a grafológiának egy különleges adottsága, ami semmilyen más rendszerben nem található: olyan mint egy kaleidoszkóp, egy üvegprizma vagy egy dúsan terített svédasztal. De felidézhetném a klasszikus indiai példabeszédet is, melyben egy király arra kéri bekötött szemű tudósait, hogy maradék érzékeik segítségével állapítsák meg, milyen is az eléjük vezetett állat. A tudósok persze tapogatózva, vaksi tudálékossággal esküdöznek öten ötfélére. Egyiküknek sincs igaza, és mindnek igaza van.
A grafológia pont ilyen! Ha akarom: szórakoztató-ipari bulvár-csemege, ha akarom: unatkozó háziasszonyok délutáni időtöltése, ha akarom: füstös kávéházi asztalok alkalmi varázslata, de bizony mára már egyetemi-főiskolai tananyag, kriminalisztikai résztudomány, a pszichológia egyenrangú segítője, szellemi kutató-műhelyek aprólékosan elemzett anyaga, és egyre több ember számára életformává teljesedő hivatás is, amely napról-napra változik, gazdagodik. Ezt a sokszínűséget -tévesen léhaságnak ítélve- sokan szemére is vetik. Vissza

Fülszöveg

"Van még egy érvem e könyv mellett. A grafológia világa szükségszerűen az írás világa is, és mint ilyen a legmagasabb fokú szellemiség szférája. A Homo Intellectus - mely nem feltétlenül azonos a Homo Sapiensszel - időben és térben való igen szórványos megjelenése egybeesik, sőt, következményi rendszerben van az írás megjelenésével, így, ha szabad a szójátékot folytatni, a teremtés csúcsa a Homo Graficus, az író ember, amelynek végső fejlettségi állomása a Homo grafologus, az írást (tartalmilag és formailag is) értő ember..."
(Mermező Géza író)

"Homo grafologus - olvashatjuk az előszóban. Első olvasatra talán megmosolyogtatónak tűnik, holott e meghatározásnak komoly üzenetértéke van. A Homo grafologus nem az új ember előhírnöke, hanem maga az Új Ember. Az az ember, aki előtt nincsenek titkok, de tiszteletben tartja mások titkait, akinek nem érdemes hazudni, és aki maga is nyílt, őszinte és minden esetben önzetlen segítésre kész. Hívatás lenne a grafológia? Eszerint Életmód?... Tovább

Fülszöveg

"Van még egy érvem e könyv mellett. A grafológia világa szükségszerűen az írás világa is, és mint ilyen a legmagasabb fokú szellemiség szférája. A Homo Intellectus - mely nem feltétlenül azonos a Homo Sapiensszel - időben és térben való igen szórványos megjelenése egybeesik, sőt, következményi rendszerben van az írás megjelenésével, így, ha szabad a szójátékot folytatni, a teremtés csúcsa a Homo Graficus, az író ember, amelynek végső fejlettségi állomása a Homo grafologus, az írást (tartalmilag és formailag is) értő ember..."
(Mermező Géza író)

"Homo grafologus - olvashatjuk az előszóban. Első olvasatra talán megmosolyogtatónak tűnik, holott e meghatározásnak komoly üzenetértéke van. A Homo grafologus nem az új ember előhírnöke, hanem maga az Új Ember. Az az ember, aki előtt nincsenek titkok, de tiszteletben tartja mások titkait, akinek nem érdemes hazudni, és aki maga is nyílt, őszinte és minden esetben önzetlen segítésre kész. Hívatás lenne a grafológia? Eszerint Életmód? Biztosan az. Életfilozófia? Az! Az új nyelv, ami feloldja az emberiséget a bábeli zűrzavarnak nevezett káoszból, mivel értelmezési rendszere bármely írott nyelvre, vagy emberi produktumra érvényes."
(Földényi Ágnes grafológus)

"A grafológia pont ilyen! Ha akarom: szórakoztató-ipari bulvár-csemege, ha akarom: unatkozó háziasszonyok délutáni időtöltése, ha akarom: füstös kávéházi asztalok alkalmi varázslata, de bizony mára már egyetemi-főiskolai tananyag, kriminalisztikai résztudomány, a pszichológia egyenrangú segítője, szellemi kutató műhelyek aprólékosan elemzett anyaga és egyre több ember számára életformává teljesedő hivatás is, amely napról-napra változik, gazdagodik. ezt a sokszínűséget, tévesen léhaságnak ítélve, sokan szemére is vetik. Ön azonban ne "dőljön be" a részigazságok hirdetőinek, hanem lásson egészlegesen, autentikus szóhasználattal élve "holisztikusan" (ahogyan könyvünk szerkesztője az általa megalkotott átfogó, új grafológia-elméletet is elnevezte), és legyen képes felfedezni a sok különböző részlet gazdag, egyedi szépségét és a rendszer egészének monumentalitását, koncentrált erejét is."
(Mermező Géza író)

"A könyv azzal a céllal készült, hogy bevezesse Önt abba a világba, amelyről sokan úgy gondolják misztikus, okkult, sőt talán még félelmetes is, és csak beavatottak számára hozzáférhető. Szeretnénk a művel bebizonyítani, hogy bárki számára hozzáférhető érthető és értelmezhető minden mozzanat, minden vonás, ami az írófelületre kerül. Szeretnénk, ha minden lakásban ott lenne ez a könyv a Mindenki grafológiája, és nemcsak díszként, de praktikus útmutatóul is szolgálna..."
(Gulyás Jenő István grafológus szakértő) Vissza

Tartalom

Mindenki grafológiája5
Mermező Géza: Előszó7
Gulyás Jenő István: Bevezetés11
Kisbodriné Benke Mária: Ismerkedés az írással15
V. Vékony György: Testbeszéd18
A grafológia megalapozása23
F. Visnyei Irma: A nyomhagyás öröme24
Ahol kezdődnek24
Gulyás Jenő István: Életvitel35
Az írás stílusa35
Kisbodriné Benke Mária: Iránykeresés48
Az alapvonal38
Kisbodriné Benke Mária: Kommunikáció48
Az írás dőlése48
Kisbodriné Benke Mária: Lehetőségek - korlátok57
Az írás nagysága57
Kisbodriné Benke Mária: Eltökéltség - határozottság68
A nyomás, nyomaték68
Kisbodriné Benke Mária: Irányultság, cél77
Az írás zónái77
Viselkedési formák85
Gulyás Jenő István - Kárászné Tomanó Ágnes: Gondolatok - érzések - ösztönök86
Betűk formái az ABC-ben86
Kárászné Tomanó Ágnes: Kapcsolatok110
Betűkapcsolások, azaz a "ductus"110
Kárászné Tomanó Ágnes: Magabiztosság és attitűd122
Ékezetek - áthúzások - kezdő- és végvonalak122
Kárászné Tomanó Ágnes: Énkép és énértékelés139
Nagy kezdőbetűk139
Védtelenek153
V. Vékony Györgyi: Gyermekrajzok grafológus szemmel154
V. Vékony Györgyi - F. Visnyei Irma: Írásváltozások162
F. Visnyei Irma: Balkezesség173
F. Visnyei Irma: Írászavarok - A beszédhibások írásvizsgálata180
V. Vékony Györgyi: Önértékelési zavarok189
F. Visnyei Irma: A sérültekről196
F. Visnyei Irma: Drogfüggőség206
Test és lélek209
V. Vékony Györgyi: Beszél a test210
V. Vékony Györgyi: Holisztikus grafológia220
Mozaik239
Földényi Ágnes: A mi a tükörkép mögött van240
Pszichológiai háttérismeretek grafológusoknak és nem grafológusoknak240
Katona Ágnes - Erdélyi Katalin: Ami a tükörben látható272
Komplex személyiségkép elkészítésének elelmei272
Földényi Ágnes: Egyedül, vagy (?) másokkal296
Társas kapcsolatok296
Kerekes Andrea: Láncon vagy szabadon?318
A grafológia munkahelyi alkalmazási lehetőségei318
Csepely Magda: Mobbing335
Új utak a humánpolitikában336
Gulyás Jenő István: A megváltoztatható élet345
Grafokontroll - öngrafoterápia345
Katona Ágnes - Erdélyi Katalin: A törvény nevében408
Igazságügyi szakértői tevékenységek408
Dr. Szidnai László: A megítélés alapjai417
A kézírás jellemzőinek értékelése a grafológiai munkában417
Erdélyi Katalin: Szórakoztató grafológia 1.434
Rejtvénye, feladványok434
Erdélyi Katalin: Megoldások457
Kárászné Tomanó Ágnes: Szórakoztató grafológia 2.463
A számok birodalma463
Gulyás Jenő István: Szórakoztató grafológia 3.468
Firkálgatunk, firkálgatunk?468
Múlt és jövő483
Lantos Zsuzsa: A múlt484
Néhány tollvonás a grafológia történetéből484
Dr. Szidnai László: A jövő505
Grafológia és a technika505
Dr. Szidnai László: Zárszó511
Ajánlott, javasolt és felhasznált irodalomjegyzék514
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv