808.704

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Egy méhész halála

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 10 cm
ISBN: 963-07-3997-6

Fülszöveg

"Nyájas olvasó, furcsa olvasó. Mindent újrakezdünk. Nem adjuk meg magunka. (…) Kora tavasz 1975; amikor elkezdődik, javában olvad a hó. A színtér: Västmanladn északi része.
Amikor odafönn Ennorában, a tó északi partján becsukták a helyi népiskolát, idő előtt nyugdíjba küldték a Väster Vál-i tanítót, Lars Lennart Westint, akit sokan csak Vesslannak neveztek.
(…) Westin még nem öreg. 1936. május 17-én született. De jóval idősebbnek néz ki negyvennél: elnyűtt, cingár, a haja ritkul. Vékony drótkeretes szemüveget hord, amitől még keskenyebbnek hat az arca. Rendkívül szerény, anyagi körülmények között él, de legfőbb gondja nem ez."
Így vezeti be az 1936. május 17-én született Lars Gustafson, a kortárs svéd irodalom kiemelkedő képviselője önéletrajzi regénysorozatának utolsó darabját, az Egy méhész halálát, amely formáját tekintve fiktív napló, egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő ember számvetése és búcsúja az élettől. A végső kérdésekről szól, ám több mint filozófia: Gustafsson... Tovább

Tartalom

Előjáték7
A levél11
Egy házasság24
Egy gyerekkor52
Közjáték81
Amikor felébredt az Isten92
Emlékiratok a mennyországból100
A rongyos füzet109
Utószó (Csatlós János)115

Lars Gustafsson

Lars Gustafsson műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lars Gustafsson könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Egy méhész halála
Állapot:
530 ,-Ft
3 pont kapható
Kosárba