1.034.204

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Afgán ételek

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Kelet Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN: 978-963-876-25-3-5
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A főzni szerető asszonyoknak és uraknak ajánlom ezt az egzotikus afgán receptkönyvet. Azoknak, akik szeretnének megismerkedni az afgán emberek ételeivel és azok elkészítésének fortélyaival. A könyv... Tovább

Előszó

A főzni szerető asszonyoknak és uraknak ajánlom ezt az egzotikus afgán receptkönyvet. Azoknak, akik szeretnének megismerkedni az afgán emberek ételeivel és azok elkészítésének fortélyaival. A könyv olyan ételeket is bemutat, amelyek nem igényelnek modern konyhatechnikai körülményeket, elkészíthetők szabad tűzön, akár kirándulások alkalmával is. Nagy öröm számomra, hogy a szerző ismerteti a lepénykenyér elkészítését, amit családom is szívesen fogyaszt. Magyarországon is egyre többen kedvelik ezt a kenyérfajtát, az utcai árusoknál és az éttermekben elterjedt gyros fogyasztásához is hasonló kenyeret adnak. Az afgánok a húsokhoz köretként a lepénykenyéren kívül különböző ízesítésű rizst tálalnak. Nagyon kedvelik a szárazbab, a sárga és feles zöldborsó együttes használatát. Hasonló a fűszerhasználatuk a magyarokéhoz, gondolok itt a fűszerpaprikára, köménymagra, fokhagymára és vöröshagymára. Kedvelik az olajos magvakat, például a pisztáciát, a mandulát, a földimogyorót, gyakran használják a sáfrányt az ételek elkészítéséhez. Ajánlom a kerti partik házigazdáinak, hogy jó szívvel kínálják vendégeiknek az itt leírt ételek közül például a különleges húsgombócokat joghurtos öntettel és a roston sült kebabot. Ezek elkészítése és fogyasztása is igazi gasztronómiai élmény. Aki szeretné megismerni az afgán konyha remekeit, e könyv alapján megteheti. Kipróbálhatja többek között a házilag gyúrt, kifőzött tésztát - sárgaborsós, babos hússal -, a póréhagymás batyut, vagy a húsos rétest. A keleti emberek szeretik az édességet főételek után, desszertként. A könyvben szereplő édességek könnyen elkészíthetők és finomak. Ilyen például a búzakrém, az elefántfül, a karikafánk, a réteges fánk, amit ízlés szerint gyümölcsdzsemmel adhatunk. Igazi különleges csemege a baklava és a selyemomlett. Kívánom, hogy jó étvággyal fogyasszák a könyvben megtalálható receptekből készített ételeket. Vissza

Tartalom

5 Ajánlás (Nemeskövi Dénes)
7 Afgán étkezési szokások
10 Lepénykenyér(nan)
12 Afgán húsleves
14 Leves húsgombóccal
16 Afgán rizs
18 Sáfrányos ragu mazsolával
20 Édes narancsos rizs csirkével
22 Húsgombóc afgán rizzsel
24 Birkaragu zöldségekkel és rizzsel
26 Birkahúslabda rizzsel és joghurttal
28 Roston sült kebab
30 Kabuli kebab
32 Kebab húsból és darált húsból
34 Damaszkuszi kebab
36 Birkakrokett
38 Kabuli metélt ürüpiláffal
40 Póréhagymás batyu
42 Sült kenyér ürüraguval
44 Hússal töltött rétes
46 Póréval töltött afgán samosa
48 Töltött káposztalevelek
50 Töltött paprika
52 Sült padlizsán joghurttal
54 Kompót szárított gyümölcsökből
56 Búzakeményítő puding
58 Afgán rizscsemege
60 Búzakrém (halva)
62 Elefántfül
64 Karika fánk
66 Nagy fánk
68 Réteges fánk
70 Gyümölccsel és dióval töltött rétes
72 Baklava
74 Selyemomlet
76 Utószó (Sári László)

László Emília

László Emília műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: László Emília könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv