1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

13 újrafelfedezés

13 Wieder-entdeckungen/13 re-discoveries/13 redecouvertes

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Panderma Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 133 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 21 cm x 20 cm
ISBN: 963-03-7104-9
Megjegyzés: Átdolgozott kiadás. Színes és fekete-fehér reprodukciókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az önkényes számú újrafelfedezések egy részénél (Primi, Beöthy-Steinen Wiederhold, Gábor, Kalmakoff, Thilo Maatsch) tulajdonképpen valódi felfedezésekről van szó, mivel ezek a művészek saját... Tovább

Előszó

Az önkényes számú újrafelfedezések egy részénél (Primi, Beöthy-Steinen Wiederhold, Gábor, Kalmakoff, Thilo Maatsch) tulajdonképpen valódi felfedezésekről van szó, mivel ezek a művészek saját korukban - különböző pszichológiai és politikai-történelmi okok miatt - alig voltak ismertek.
Korunk számos objektív, közvetlen és szubjektív, nem közvetíthető műalkotással rendelkezik; az objektívak csaknem kizárólag a technika és a tudomány objektumai, a szubjektíveket pedig drogok közvetítik. Korunk műalkotásait általában nem (az eddigi értelemben vett) művészek hozzák létre. Ez a technicizált és extatikus társadalom rendszerint nem kedvez a művészi egzisztenciának (nagyon kevés a szabályt erősítő kivétel), hiszen a művész karneváli jelmeze már nem teszi lehetővé azt, hogy megkülönböztessük a művészt a nemművésztől.
Ebben a helyzetben kíváncsiságunk a kortárs művészet előfutáraira terelődik - őket még művésznek lehet nevezni - és megnyitja az utat a múlt felfedezése, a jelentős újrafelfedezések előtt. De az újrafelfedezéseknek csupán ott van értelmük, ahol a konstruktív, szimbolikus, szürrealista, telepatikus vagy realista műalkotás valamilyen módon vonatkozik jelenünkre vagy jövőnkre, azaz ott, ahol a múlt dimenziója transzcendenssé válik. Vissza

Tartalom

Beöthy István: 10
Beöthy-Steiner Anna: 16
Joseph Crépin: 24
Marc Eemans: 40
Emile Fabry: 50
Gábor Jenő: 54
Nicolas Kalmakoff: 58
Kassák Lajos: 68
Thilo Maatsch: 78
Italo Primi: 90
Pierre Roy: 98
William Wauer: 112
Sascha Wiederhold: 124
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv